Record absolut! Organizația PSD Hunedoara a reușit să-și jignească, în bloc, aleșii...

Record absolut! Organizația PSD Hunedoara a reușit să-și jignească, în bloc, aleșii locali și județeni din tot ținutul

Timp de citire: 2 minute

Afirmații uluitoare, de-a dreptul jignitoare, la adresa tuturor aleșilor locali și județeni din rândul social-democraților, în litigiul dintre Organizația județeană PSD și un fost membru al PSD Deva, care între timp a și încetat din viață. Vasile Țonea  a fost unul dintre cei mai vechi și cunoscuți membri la nivel local ai PSD, deținând, timp de peste 20 de ani, funcții în organizația locală Deva, dar și în cea județeană a PSD. A fost propus pentru excludere din partid sub pretextul că nu s-ar fi implicat activ în susținerea unui candidat al organizației locale la funcția de primar. Procesul acestuia cu PSD Hunedoara a scos însă la iveală faptul că, pentru actuala organizație județeană, aleșii locali și județeni valorează doar cât să fie la număr.

Relevant, și foarte grav în același timp, este felul în care organizația județeană PSD s-a apărat în litigiul menționat. Organizația județeană PSD a susținut că nu s-ar produce vreo pagubă prin excluderea unui ales PSD din legislativul local deoarece, mare atenție!, „…cetățenii au votat lista de candidați ai PSD ca urmare a încrederii pe care o au în această formațiune politică și nu pentru numele candidaților care erau menționate pe lista respectivă”.

Afirmația este absolut nereală, dar și profund jignitoare la adresa aleșilor locali și județeni de pe meleagurile hunedorene. Este deja probat că, în ciuda „încrederii pe care (cetățenii – n.r.) o au în această formațiune politică”, sunt zeci de localități în județ în care alte formațiuni politice (spre exemplu PNL) au obținut mai multe mandate în consiliile locale tocmai pentru faptul că PSD nu s-a prezentat cu liste care să conțină nume grele la nivel local. Lipsind numele grele, au lipsit și voturile.

Credeți, ca să punem în discuție aici doar două exemple, că dacă PSD nu i-ar fi racolat pe primarul Uricaniului și pe cel din Simeria de la alte formațiuni politice, cetățenii din cele două localități ar mai fi votat PSD ca urmare a „încrederii pe care o au în această formațiune politică”? Categoric nu.

Un PSD fără Resmeriță pe liste la Lupeni ar schimba scorul PSD, așa cum și un PSD fără regretatul Ile la Vulcan a schimbat scorul aceluiași partid. Scrutin după scrutin, viața a dovedit că, în plan local sau național, oamenii slabi (precum legendara Viorica Dăncilă, cu care Laurențiu Nistor se poza de mama focului) au tras partidul în jos. Așa cum, vezi cazurile unor primari performanți, precum Buhăescu sau Resmeriță (la nivelul cărora Nistor nu va putea ajunge vreodată), oamenii buni au adus scoruri categorice pentru partid.

Și-n Hunedoara, ca-n toată țara, valoarea PSD este dată de oamenii care aduc și voturi pentru partid, nu doar păreri. Ceea ce nu se poate spune și despre Costel, omul cu care-și dă cu părerea Nistor când vine vorba despre politică. Apropos, își amintește cineva vreo bătălie politică (electorală) în care Avram – unul dintre principalii beneficiari ai actualei administrații județene – să o fi câștigat pentru PSD? Nici noi.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii