Reacţia CNADNR la scandalul cu privire la lotul 3 din autostrada Orăştie-Sibiu

Reacţia CNADNR la scandalul cu privire la lotul 3 din autostrada Orăştie-Sibiu

Timp de citire: 2 minute

Răspunzând criticilor ce au apărut, legate de calitatea lucrărilor pe lotul 3 al autostrăzii Orăştie – Sibiu, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a transmis o serie de lămuriri publice.

Astfel, CNADNR a informat că respectivul contract „Proiectare şi execuţie Autostrada Orăştie – Sibiu, Lot 3: km 43+855 – km 65+965” a fost atribuit prin licitaţie publică firmei Salini Impregilo SpA. În data de 20 mai 2011 a fost semnat Acordul Contractual, iar data de începere a lucrărilor a fost 20 iunie 2011.

Data de finalizare a execuţiei lucrărilor, conform contractului, a fost 17 aprilie 2013.

În data de 14 noiembrie 2014 a avut loc deschiderea oficială a traficului pe tronsonul de autostradă Orăştie – Sibiu, lot 3.

Valoarea de contract acceptată a fost de 604.791.600,00 lei fără TVA.

Prin semnarea contractului, spun cei de la CNADNR, antreprenorul Salini Impregilo SpA a acceptat responsabilitatea totală pentru care şi-a prevăzut toate dificultăţile şi costurile pentru finalizarea cu succes a lucrărilor.

Obligaţiile Antreprenorului conform Condiţiilor Contractului şi prevederilor legislaţiei în vigoare Legea nr. 10/1995(…), cu privire la Proiectarea Lucrărilor: „Antreprenorul va proiecta, executa şi termina Lucrările în conformitate cu prevederile Contractului şi va remedia orice defecte ale Lucrărilor. (…) Lucrările vor include orice lucrare care este necesară pentru a satisface Cerinţele Beneficiarului, Propunerea Antreprenorului şi Listele, sau impuse de prevederile Contractului, precum şi toate lucrările care (deşi nu sunt menţionate în Contract) sunt necesare pentru asigurarea rezistenţei, stabilităţii şi siguranţei în exploatare a Lucrărilor”.

De asemenea, „Antreprenorul are obligaţia asigurării unui standard ridicat pentru toate aspectele necesare proiectării Lucrărilor, standard ce poate fi verificat de către Inginer. În plus, Antreprenorul are obligaţia de a se asigura că toate aspectele  privind proiectarea Lucrărilor respectă cerinţele impuse de către Comitetul Tehnic şi Economic al CNADNR în cadrul procedurii de aprobare”.

Obligaţii şi răspunderi ale proiectanţilor: (…) asigurarea prin proiecte şi detalii de execuţie a nivelului de calitate corespunzător cerinţelor, cu respectarea reglementărilor tehnice şi a clauzelor contractuale. „Specialiştii verificatori de proiecte atestaţi răspund în mod solidar cu proiectantul în ceea ce priveşte asigurarea nivelului de calitate corespunzător cerinţelor proiectului.”

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii