Razie printre cei care transportă persoane fără autorizaţie

Razie printre cei care transportă persoane fără autorizaţie

Timp de citire: un minut

Pe parcursul săptămânii trecute, poliţiştii Serviciului Rutier Hunedoara au desfăşurat, la nivelul întregului judeţ, mai multe acţiuni în scopul depistării conducătorilor auto care efectuează transport public de persoane, contra cost, fără a deţine autorizaţie taxi, potrivit prevederilor legii.

În urma controalelor, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 11.200 lei. Totodată, faţă de un conducător auto a fost luată, pe lângă măsura sancţionării contravenţionale, şi măsura administrativă a suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numerele de înmatriculare, în timp ce faţă de alţi trei conducători auto contravenienţi a fost luată măsura  complementară a ridicării certificatului de înmatriculare, pentru nereguli tehnice constatate.

Un exemplu dat de poliţiştii hunedoreni este cel al unui bărbat de 40 de ani, din Simeria, care a fost depistat în timp ce efectua transport de persoane contra cost, cu un autoturism, fără a deţine autorizaţie taxi pentru maşina respectivă. În momentul depistării, bărbatul transporta patru persoane, care au declarat că au plătit contravaloarea transportului. Şoferul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2.000 lei, dispunându-se şi suspendarea dreptului de utilizare a autoturismului folosit pe o perioadă de 6 luni.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii