PSD Vulcan, G1- la parter

PSD Vulcan, G1- la parter

Timp de citire: 2 minute

Membrii organizației din Vulcan a Partidului Social Democrat au, de luna trecută, un nou sediu. De fapt, corect ar fi, după cum au decurs evenimentele ultimilor ani, să spun că au revenit în vechiul sediu.

 

Atribuirea, prin

închiriere. a spațiului de pe strada Nicolae Titulescu, nr.24, bloc G, parter, către Partidul Social Democrat – organizația municipală PSD Vulcan s-a parafat prin aprobarea, în ianuarie, a proiectului de hotărâre nr.32. Spațiul are o suprafață utilă  de 78,69 mp cu o valoare de inventar de 51.540 de lei, chiria stabilită fiind la 107 lei pe lună, reactualizată în funcție de rata anuală a inflației. Durata închirierii a fost stabilită la cinci ani, cu posibilitatea prelungirii prin acordul de voință a părților.

 

În spațiul acesta,

aflat la colțul vestic al blocului de peste drum de biserica cu ceas din centrul vechi al orașului, funcționa, pe vremuri, un magazin de mărunțișuri. Șefă și vânzătoare era tanti Popescu, din câte îmi amintesc, care stătea în Crividia. Lângă magazinul dumneaei erau cel de tricotaje și farmacia. Intrarea la ele era comună, după care la tricotaje făceai la stânga, iar pentru farmacie la dreapta. În anii nouăzeci spațiul despre care vorbim era sediul organizației din Vulcan a Partidului România Mare. Mutat aici după ce acela în care funcționase până atunci – fosta farmacie – s-a transformat în grădiniță. Să nu uit. În colțul estic al blocului era magazinul de pâine.

 

Marea greșeală

a conducerii PRM a fost că nu s-a grăbit să cumpere spațiul. Lucru posibil printr-un text de lege care le dădea acest drept formațiunilor politice. Tergiversarea acestui demers i-a oferit fostului primar prilejul de a-i evacua pe peremiști și de a-i arunca în stradă. Cruntă răzbunare. După care spațiul a devenit locul în care organizația PSD și cea a femeilor democrate din oraș își țineau activitățile. O scurtă perioadă de timp, pe când erau împărțiți în două tabere, pesediștii au avut ca sediu și spațiul generos de la parterul blocului zis NATO de pe bulevard.

 

Numai că,

după lovitura în alegeri prin care fostul primar, ajuns la PSD după ce a trecut pe la mai multe formațiuni politice, l-a îndepărtat de la conducerea organizației pe veșnicul său rival, pesediștii au început să se strângă din nou pe Nicolae Titulescu. Aici s-a pus la punct strategia din campaniile electorale și se mai deschidea ușa când cu ședințele lunare. O bună perioadă de timp spațiul i-a fost închiriat organizației „Eu și tu pentru Vulcan”. În care „eu” era consiliera fostului primar, avându-l băgat la înaintare pe un tip timid pe care nu-l știa nimeni, iar „tu” s-ar fi vrut să fie mulțimea de cetățeni ai municipiului.

 

Numai că pe insul-paravan

nu-l știau nici măcar consilierii din mandatul dinaintea ăstuia, cărora li se înaintase solicitarea de prelungire a închirierii spațiului. În plus, consilierii locali  nu au cunoscut multe, la vremea aceea, despre activitatea acestei organizații. Deși, trebuie sus, aceasta și-a făcut treaba. În sensul că grebla cu spor banii pe care primăria îi oferea cu generozitate, pentru a-și materializa proiectele, unele fanteziste, care nu-i interesau mai deloc pe locuitorii Vulcanului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii