PSD pune hamul pe companiile naţionale. Partidul şi-a mufat apropiaţii şi presa...

PSD pune hamul pe companiile naţionale. Partidul şi-a mufat apropiaţii şi presa favorabilă la robinetul Minvest SA

Timp de citire: 2 minute

Pensionarul Nicolae Drăgoi, fost cadru social-democrat de nădejde în industria minieră, a fost dat de mai multe surse PSD ca fiind „ca şi uns” director general al Companiei Naţionale a Cuprului, Aurului şi Fierului „Minvest” SA Deva. Luni, spun sursele noastre, zvonul s-a adeverit. Dl. Drăgoi a prestat deja primul şut în calitate de director general.

Miza financiară a numirii este colosală nu atât prin veniturile oficiale pe care Drăgoi le va obţine ca director general, ci mai degrabă prin indemnizaţiile astronomice pe care directorul Minvest, oricare ar fi el, le obţine ca membru de drept în Consiliul de Administraţie al Roşia Montană Gold Corporation SA. De unde, doar dacă face o plimbare pe la Consiliul de Administraţie, un membru de drept încasează lunar nişte mii (da, aţi citit bine, mii!) de euroi.

Drăgoi, până una-alta, a fost fidel PSD şi, la o adică, îşi merită din plin numirea la Minvest în condiţiile în care, cu al său CV, îşi poate dovedi legăturile strânse cu obiectul de activitate al companiei naţionale amintite.

Adevărata miştocăreală a PSD la adresa poporului s-a produs însă în 10 martie 2017. Când, în Consiliul de Administraţie al Minvest SA şi-au făcut apariţia trei personaje profund apropiate PSD Hunedoara, mai exact:

Barb Ana Maria Adina. Este realizator TV la Antena 1 Deva, profund recomandată pentru a coordona activitatea de extracţie a altor minereuri metalifere neferoase prin faptul că a absolvit Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Deva şi, la privată, Universitatea „Alma Mater” din Sibiu. Nu credem să fi contat nici întrebările „incomode” puse, în zeci ori sute de emisiuni TV, liderilor PSD din judeţ. Şi nici faptul că d-na Barb, fostă Popa, este soţia d-lui Radu Barb, secretar executiv al PSD Hunedoara. Cine spune că doamna care prezintă fain ştirile pozitive despre PSD nu îşi poate da cu părerea, foarte competent, separat ori la comun, despre extracţie, minereuri, metalifere şi/ sau neferoase? D-na Barb ştie, nu se pune problema, să facă afaceri de la soţul său. Care a avut două firme, Biohazard SRL şi HD Daos Film SRL, ambele aflate pe status „noapte bună”.

Popa Iulia Georgeta. Habar n-avem cine e. Ştim că s-a născut în Brad şi seamănă atât de bine cu deputatul Natalia-Elena Intotero încât ai băga mâna-n foc că, dacă nu-s surori, verişoare tot trebuie să fie. Asemănare care, în mod cert, o recomandă la orice oră din zi şi din noapte pentru calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Minvest SA.

Sever Bogdan. Cunoscut opiniei publice prin prisma calităţii sale de şef (pe linie PSD) al Gărzii de Mediu Hunedoara. Dar şi mai cunoscut locuitorilor din Geoagiu Băi, unde trei viluţe faine au ca proprietari membri ai unor familii de vază: cea a lui Nistor Laurenţiu(deputat, preşedintele PSD Hunedoara), cea a lui Simion Mariş (actualmente membru ALDE şi membru al Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara SA, fost primar al oraşului Geoagiu), şi cea a lui Sever Bogdan. Care, dacă tot a donat la PSD, dacă tot a condus o deconcentrată pe linie  PSD, merge să fie şi membru în CA la Minvest SA. Vom reveni.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii