Proiectele de reabilitare din Deva creează haos printre locuitori

Proiectele de reabilitare din Deva creează haos printre locuitori

Timp de citire: 3 minute

Aglomeraţie, agitaţie şi nervi întinşi la maxim, acestea sunt cuvintele potrivite pentru situaţia cu care se confruntă devenii, de când s-a dat startul lucrărilor de reabilitare a mai multor zone din municipiul reşedinţă de judeţ. Probabil nemulţumirile nu ar fi fost atât de mari dacă toate aceste proiecte ar fi fost derulate pe rând, iar populaţia să nu fi fost afectată. În momentul de faţă, în orice zonă a Devei te-ai afla ai parte de aglomeraţie în trafic, de praf, trotuare distruse şi multe alte nereguli. Un prim exemplu pe care l-am putea da pe este zona gării. Aici, de ceva timp a fost amplasat un sens giratoriu, dar care în prezent mai mult încurcă circulaţia decât să o fluidizeze. Cei drept, pentru şoferi să circule în această perioadă prin Deva este un adevărat test de îndemânare… iar dacă nu au făcut asta la şcoala de şoferi au acum cel mai bun moment de a exersa o mulţime de metode a ocoli obstacolele, de a-şi controla nervii şi totodată de a-şi feri autoturismul de utilajele care, controlate de diverşi muncitori, în toată această agitaţie ar putea avaria câteva autoturisme…

Evident că toată acea aglomeraţie din sensul giratoriu de la gară se datorează şi lucrărilor ce se desfăşoară simultan şi pe alte străduţe, dar şi din cauza unui utilaj de mari dimensiuni cu ajutorul căruia se montau câţiva stâlpi de iluminat în noul sens.

În zona gării şi pietonii au de suferit. Sunt puşi în pericol ori de câte ori aleg să traverseze printre dărâmături.

„E greu dar… merge”. „Este foarte dificil şi periculos”- au declarat câţiva deveni

Şi ca să încurce şi mai mult traficul şoferilor, administraţia locală şi cei de la poliţia rutieră s-au hotărât ca pe strada Iuliu Maniu şoferii care circulă dinspre primărie spre gară să nu mai aibă posibilitatea de a schimba direcţia de mers spre stânga şi asta din cauză că aici s-a luat măsura amplasării unui scuar continuu.

„Măsura a fost luată în urma consultării cu poliţia rutieră. Sigur, şi administraţia şi poliţia au pus în balanţă toate aspectele şi condiţiile zonei…. s-a avut în vedere fluxul traficului de la un capăt la celălalt al bulevardului… s-a ţinut cont inclusiv de străduţele adiacente dar şi de prezenţa Colegiului Naţional Decebal. Sigur, un sens giratoriu ar fi rezolvat problema mai uşor… La un moment dat a existat şi o variantă a unei benzi de preselecţie pentru cei care vor să facă stânga, dar este clar că lăţimea bulevardului nu a permis acest lucru şi s-a luat măsura amplasării unui scuar continuu”, a declarat Mona Voinescu, purtător de cuvânt Primăria Deva.

Cât despre parcările de pe Iuliu Maniu, cele gândite oarecum greşit de la început, nu ar fi prea multe de spus.

„În legătură cu parcările de pe Bulevardul Iuliu Maniu, din punct de vedere tehnic a fost cea mai convenabilă soluţie… Ştim că acolo există pomi şi ar fi fost poate mai simplu să facem o zonă verde, dar am ţinut cont şi de necesitatea locurilor de parcare. Spaţiul ne-a permis să construim acea parcare în spic, este o parcare cu intrare şi ieşire astfel încât nu se va aglomera traficul în zonă”, a mai precizat Mona Voinescu, purtător de cuvânt Primăria Deva.

Nici în zona Deva Mall situaţia nu este una tocmai de trecut cu vederea. Aici oamenii îşi fac loc printre maşini, maşinile printre utilajele de construcţie şi uite aşa toată lumea este nemulţumită.

Nu sunt de aici, dar e foarte rău, am stat aproape jumătate de oră printre dărâmături până am trecut strada”, a declarat un cetăţean.

Devenii mai au de suportat cel puţin două luni tot acest haos din localitate, pentru că la sfârşit de decembrie toate proiectele ar trebui finalizate. Dacă lucrările vor fi gata la timp, rămâne de văzut.

Andreea PATRICHE

Proiectele de reabilitare din Deva – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii