Proiect de rectificare bugetară. Bani de la guvern pentru localități hunedorene

Proiect de rectificare bugetară. Bani de la guvern pentru localități hunedorene

Timp de citire: un minut

La sfârșitul săptămânii trecute, Ministerul Finanțelor Publice a publicat pe site un proiect de Ordonanță de Urgență care se referă la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015, dar și la alte măsuri bugetare. Ordonanța va avea impact și asupra județului nostru, prin alocarea unor sume importante de bani.

Astfel, așa cum se arată în documentul propus de minister, din sumele ce se repartizează unităților administrativ teritoriale care, anul acesta, au primit sume de echilibrare mai mici decât sumele totale de echilibrare repartizate, județul Hunedoara va primi o sumă de 33.422.000 lei. Această sumă este alocată după cum urmează: 11.154.000 lei reprezintă suma ce se alocă din cota de 18,5 la sută din impozitul pe venit și 22.268.000 lei este suma defalcată din taxa pe valoarea adăugată.

În conținutul proiectului de OUG se mai arată că județul Hunedoara va primi 383 de mii de lei din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor, pe acest an, pentru cheltuieli cu plata contribuţiilor pentru personalul neclerical angajat în unităţile de cult din ţară.

În plus, 11.418.000 lei reprezintă suma ce va fi alocată pentru plata salariilor în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, în baza unor hotărâri judecătoreşti.
Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii