Proiect de lege pentru pensionari

Proiect de lege pentru pensionari

Timp de citire: un minut

Potrivit unui proiect legislativ iniţiat de UNPR, persoanele a căror pensie este mai mică decât salariul minim pe economie ar putea beneficia de un ajutor financiar anual, potrivit declaraţiilor senatorului hunedorean Haralambie Vochiţoiu. 

Proiectul propune acordarea celei de-a 13-a pensii, reprezentând jumătate din pensia pe care o primesc lunar, pe baza unei cereri, o singură dată pe an, atunci când pensionarul consideră că are nevoie de bani.
„Am constatat că, deşi Guvernul Ponta, din care face parte şi UNPR – şi îl susţinem (guvernul, n.red.) a reîntregit pensiile şi salariile, sunt oameni cu pensii sunt foarte mici şi insuficiente. Am considerat că pentru cei care au o pensie sub nivelul salariului minim pe economie – vorbim despre 3,5-3,6 milioane de români – să mai primească, o dată pe an, pe bază de cerere, când vor dumnealor (…), a 13-a pensie”, a declarat Haralambie Vochiţioiu, într-o conferinţă de presă.
Potrivit acestuia, efortul bugetar pe care ar trebui să-l facă statul pentru acoperirea acestei forme de ajutor social se ridică la 400 de milioane de lei pe an.
Proiectul de lege a fost depus la comisii şi ar putea intra în dezbaterea plenului Senatului până la sfârşitul anului.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii