Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 / Ghidul final pentru accesarea fondurilor...

Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 / Ghidul final pentru accesarea fondurilor europene

Timp de citire: un minut
Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest – în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest – anunţă publicarea variantei finale a „Ghidul Solicitantului. Condiţii generale de accesare a fondurilor în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020”. Această variantă finală şi aprobată a ghidului a fost publicată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management a Programului Operaţional Regional, în data de 4 noiembrie 2015.
Numai că aprobarea acestui ghid nu implică lansarea unui apel de proiecte. În fapt, Ghidul Solicitantului este un îndrumar pentru pregătirea proiectelor şi completarea corectă a cererilor de finanţare, ce se adresează tuturor potenţialilor solicitanţi de fonduri nerambursabile prin Regio-Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014 – 2020. Acesta cuprinde informaţii generale – prezentate sintetic – despre Regio-POR 2014-2020, sistemul de management al programului, ajutorul de stat şi instrumentele financiare aplicabile, despre apelurile de proiecte, inclusiv despre modalitatea de completare şi depunere a cererilor de finanţare, despre criteriile comune de eligibilitate, precum şi o descriere susccintă a etapelor de verificare, evaluare, selecţie şi contractare a proiectelor.
În cadrul Ghidului Solicitantului se găseşte un model al cererii de finanţare şi un model orientativ al contractului de finanţare.
Potrivit ADR Vest, aprobarea Ghidului Solicitantului este rezultatul procedurii de consultare publică în cadrul căreia au fost analizate şi preluate observaţii şi comentarii realizate pe baza acestuia. Pasul ce urmează acestei aprobări constă în publicarea – pentru a supune consultării publice şi, ulterior, aprobării – a Ghidurilor Solicitantului specifice fiecărui apel de proiecte.
„Ghidul Solicitantului. Condiţii generale de accesare a fondurilor în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020”, varianta aprobată, poate fi consultat pe pagina web a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, secţiunea Finanţări Europene / POR 2014 – 2020 / Ghiduri de finanţare (http://adrvest.ro/por-2014-2020/ghiduri-de-finantare/).

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii