Primim la redacţie / Noutăţi AFDPR

Primim la redacţie / Noutăţi AFDPR

Timp de citire: 2 minute

Aşa cum am mai amintit, v-am promis câteva dintre noutăţile de mare interes pentru membrii cotizanţi (atenţie!).

O primă noutate este faptul că la cel de-al XXII-lea Congres, la care am participat alături de domnul Ernest Ulrich, s-a ales noua conducere pe ţară, care-l are ca preşedinte pe domnul Octavian Bjoza, cu un număr foarte consistent de voturi pentru, iar în componenţa Comitetului Naţional de Conducere au apărut mici „schimbări”.

O parte importantă este faptul că, conform Statutului AFDPR, toţi preşedinţii de filiale, în număr de 42, fac parte din Comitetul Naţional Director pe ţară, menit să ia măsurile necesare ce se impun la un moment dat şi să menţină legătura cu membrii cotizanţi ai filialelor.

Având în vedere faptul că datorită vârstei înaintate a membrilor cotizanţi şi a urmaşilor (soţ-soţie decedaţi), aşa cum prevede D.L. 118/1990, republicat, şi a faptului că suntem pe cale de dispariţie, prin decese naturale, şi pentru ca asociaţia să aibă continuitate s-a decis luarea unor măsuri, întrucât domnul Bjoza ocupă şi funcţia de subsecretar de stat cu problemele deţinuţilor politici şi deportaţilor, şi ale prizonierilor de război antisovietici. O primă măsură este aplicarea unui amendament, în viitorul apropiat, articolului 5 din D.L. 118/1990, republicat, în sensul lărgirii nominalizării, ca urmaş, şi în privinţa copiilor celor în cauză.

În acest context toţi preşedinţii de filială din ţară am fost mandataţi de către Congresul ţinut în perioada 28-29 august la Râmnicu Vâlcea să întocmim dosare personale cu fiii celor în cauză (deţinuţi politici, deportaţi etc.), iar în baza acestor dosare să întocmim tabele nominale, pentru ca apoi să le depunem în cel mai scurt timp la sediul central de la Bucureşti pentru a se efectua la nivel naţional impactul bugetar, care se suportă cu această ocazie.

Atenţie, însă, această activitate îi va privi numai pe cei cu cotizaţia plătită la zi. În cazul în care se vor observa restanţe, învinuitul va suporta plata tuturor restanţelor la zi a cotizaţiilor, întrucât vom colabora doar cu membrii cotizanţi, aşa cum prevede Statutul AFDPR, deoarece se observă o apatie dureroasă şi batjocoritoare la acest capitol.

Programul de activitate a Filialei AFDPR Petroşani este următorul: marţi şi vineri între orele 10:00 – 12:00. Se poate lua legătura cu subsemnatul la următoarele numere de telefon, la care promit să răspund prompt: 0254.514001 şi 0787.804045. La aceste numere răspunde o persoană unică, ce are şi funcţia de preşedinte Filiala ADFPR Valea Jiului, Petroşani, membru cu drepturi depline în Comitetul Naţional Director la sediul central din Bucureşti.

Preşedinte Filială,

Mircea MUNTEAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii