Primim la redacţie Controlează cineva activitatea ocolului silvic Petrila şi a Composesoratului...

Primim la redacţie Controlează cineva activitatea ocolului silvic Petrila şi a Composesoratului „Obştea Jiană”?

Timp de citire: 2 minute

Suntem un grup de cetăţeni din Cimpa, Jieţ, şi Petrila, nemulţumiţi de o anumită stare de fapt care se tot propagă şi nimeni nu ia deocamdată măsuri.
Am prins mare curaj în urma unei emisiuni televizate difuzate lunea trecută, la Kapital TV, avându-l ca invitat pe preotul nostru, al satului Jieţ, în care, printre altele, s-a discutat şi tema tăierilor masive de pădure. Lucru care duce, vrem, nu vrem, la aceste catastrofe ale naturii, inundaţiile şi alunecările de teren, comunitatea locală fiind grav afectată şi pusă în pericol, după cum relatau şi cei din emisiune.
Cerem să se facă controale din partea Corpului de Control al ministrului Mediului şi al Guvernului României, din partea autorităţilor judeţene ale Mediului şi al altor instituţii abilitate privind modul cum se taie pădurile de pe versanţii oraşului Petrila, de modul cum este respectat regimul silvic al acestor tăieri de păduri, foarte mulţi cetăţeni considerând că ceea ce a susţinut şi părintele Dimitrie Jura, un preot adevărat şi un om care spune într-adevăr lucrurilor pe nume, este perfect adevărat şi totodată mai mult decât îngrijorător pentru comunitatea noastră. Sperăm că în urma apelului nostru, doamna ministru al Mediului să trimită de urgenţă o echipă din cadrul Corpului de Control, care să verifice toată activitatea ocolului silvic din localitate, dar şi activitatea Composesoratului „Obştea Jiană”. Din pădurile acestuia s-au tăiat şi se taie încontinuu cantităţi industriale de material lemnos, fapt ce creează nu de puţine ori serioase probleme celor de la Apa Serv (turbiditatea apei), probleme de stabilitate a versanţilor şi goluri alpine ce duc în timp la formarea de torenţi. Care, în cazul unor ploi de vară sau de toamnă serioase, cum au fost cele de Rusalii, provoacă inundaţii în gospodării şi pe terenurile agricole, fără precedent, devastatoare am zice fără să greşim în unele cazuri ale unor pârâuri umflate de aceşti torenţi care vin nestingheriţi la Vale aducând aluviuni (Pârâul Moşici, Pârâul Copăcioasa, Pârâul Jieţ, Pârâul Maleia ş.a.).
Acestea fiind zise, mulţumim ZVJ că ne dă posibilitatea să ne exprimăm durerea prin această scrisoare deschisă, cu speranţa că strigătul nostru şi apelul de ajutor vor fi auzite de cei în drept! Ne rezumăm, deocamdată, doar la acest apel, urmând, dacă va fi cazul, să venim cu alte date şi acţiuni în sprijinul cererilor noastre, pentru că de ani de zile pădurile noastre sunt tăiate masiv, fără să se mai planteze cât se taie şi fără să se respecte regimul tăierilor, ca într-o ţară a lui Papură-Vodă! Or, după cum vedeţi ce se întâmplă când natura se dezlănţuie din cauza acestor lucruri scăpate de sub control, credem că comunitatea petrileană nu mai poate sta ca şi până acum cu mâinile în sân, fără să facă ceva, cum bine spunea şi preotul Dimitrie Jura în emisiune, pe bună dreptate.

N.R. Fricoşii care reclamă vrute şi nevrute, trebuie să ştie că instituţiile statului nu i-au în considerare anonimele. Deci, reclamă degeaba. Nici noi nu vom mai publica nimic referitor la acest subiect dacă nu va fi semnat de cetăţeni în… carne şi oase.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii