Primim de la Consiliul Judeţean Hunedoara

Primim de la Consiliul Judeţean Hunedoara

Timp de citire: 2 minute
Referitor la articolul intitulat
”Rămâi prost! Ultima fiţă a ciumei roşii a judeţului. Iată pe ce se duc banii dumneavoastră” 
scris de Cătălin Docea în cotidianul ”Ziarul Văii Jiului” nr. 2000 din 12 august 2016, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de presă al Consiliului Județean Hunedoara este împuternicit să comunice următoarele:
Am citit cu interes articolul scris de jurnalistul Cătălin Docea în Ziarul Văii Jiului din 12 august 2016 în legătură cu achiziționarea derulată prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a unor produse, cităm: ”…trei seturi de mobilier din lemn de eucalipt (masă + 6 scaune) – la preţul promoţional de 934,15 lei/set, trei umbrele de grădină (pătrate, cu cadre metalice, culoare bordeaux – ca să aducă cu însemnele PSD, având dimensiuni 200 x 300 cm) – la preţul de 219,90 lei /bucată, dar şi suporturi de umbrelă pentru terasă – la preţul de 129,90 lei/bucată. Potrivit website-ului Praktiker, produsele achiziţionate sunt ideale pentru “grădină, terasă şi piscină”. Putem fi mândri! Prin aceste recente achiziţii, foarte atentă cu banul public fiind, conducerea CJ Hunedoara a profitat de campania “Ultima şansă! Reduceri la sute de produse de grădină şi camping”, desfăşurată de Praktiker în perioada 13 iulie – 30 septembrie 2016”. Lăsând la o parte ironia ”strecurată” printre rândurile articolului, dorim să vă informăm că aceste obiecte la care faceți referire, au fost achiziționate cu scopul de a asigura un cadru civilizat locurilor special amenajate fumătorilor în curtea instituției, conform Legii nr. 15/2016 pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun.
De altfel, acest lucru i-a bucurat pe toți cei care lucrează în Consiliul Județean și care sunt fumători. Iată câteva păreri ale unor funcționari din aparatul de specialitate:
I.B.: ”Mă bucur mult că ține cineva și cu noi, fumătorii. Înainte stăteam în picioare lângă un coș de gunoi, situat în curte, lângă zid. Dacă aveam și o ceașcă de cafea, era cam dificil. Acum avem mese și scaune, unde putem să fumăm în condiții civilizate și să nu ne mai considerăm dicriminați față de ceilalți colegi nefu­mători”.
M.P.: ”În sfârșit ne simțim respectați noi, fumătorii, și apreciem măsurile luate în acest sens”.
L.D.: ”Mesele și scaunele achi­zi­ționate pentru noi, cei care fumează, sunt binevenite și ne asigură un spațiu de recreere civilizat”.
Ținând cont de ultimele statistici, vă informăm că, potrivit celui mai recent studiu Eurobarometru (iunie 2015), 27% dintre români fumează regulat (33% dintre bărbați și 22% dintre femei). Această realitate nu o putem contesta. Trebuie doar să ne respectăm reciproc și, de ce nu, să asigurăm în măsura posibili­tăților condiții corespunzătoare de muncă tuturor anagajaților, indiferent de opțiunea lor, pro sau contra fumat.
Lăsăm la latitudinea cetățenilor aprecierea faptului dacă am procedat corect, luând în  considerare și preocuparea noastră ca instituție pentru asigu­rarea unor condiții civilizate la locul de muncă.
Biroul de presă

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii