Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi despre mega-auto-speciala de intervenții a Salvamontului petroșenean

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi despre mega-auto-speciala de intervenții a Salvamontului petroșenean

Timp de citire: 2 minute

O autospecială hibrid, dotată complet și dedicată intervențiilor de salvare montană, a ajuns de curând la salvamontiștii care deservesc munții Văii Jiului. Mașina era mai mult decât necesară pentru ca salvatorii să poată ajunge la timp la intervenții. Ea a fost achiziționată în cadrul programului de modernizare de la nivelul ISU.

Salvatorii montani care deservesc masivul Parâng au primit de curând o autospecială nouă, una dintre cele două ajunse în dotarea Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara al Consiliului Județean Hunedoara. Autospecialele sunt produse și echipate în principal pentru zone foarte greu accesibile, căi de acces înguste și obiective din zona montană. Prețul de achiziție a unei astfel de mașini, cu toate dotările, este de 106.000 euro. Jeep-urile sunt dotate cu truse de prim-ajutor, defibrilator, aspirator, targă UT, stații de comunicare. De asemenea, mașina este dotată și cu remorcă pentru transportat câini.

„Este foarte important că în dotarea structurii salvamont ce deservește Valea Jiului a ajuns această mașină, dotată cu tot ceea ce este necesar. Este venită prin consiliul județean de la Departamentul pentru situații de urgență”, a spus primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Autospeciala corespunde unui regim de exploatare intens, cu accelerări și decelerări frecvente, inclusiv pe căi de rulare cu rampe și pante accentuate.

„Mașina este dotată cu tot ce am putea avea nevoie pentru intervenția în zonele montane, este o mașină dedicate, are o suspensie specială, toate dotările, un motor foarte puternic, este hibridă. În ea avem tot ce e nevoie la o intervenție în activitatea de salvare montană: targă, defribilator, aspirator de secreții. De când am primit-o în dotare am folosit-o cred că în fiecare zi, pentru că am avut intervenții. Este vital să ajungem în timp util în zona victimelor, drumurile de acces sunt forestiere, greu accesibile chiar și pentru mașini 4×4, dar cu aceasta reușim să ajungem oriunde”, a spus Remus Popescu, salvamontist Parâng.

Autospecialele au fost achiziționate de IGSU în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”, iar proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin „Programul Operational Regional 2014-2020” și au fost predate fiecărui Serviciu Public Județean Salvamont din România.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii