Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi / A început războiul cu şoferii indisciplinaţi

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi / A început războiul cu şoferii indisciplinaţi

Timp de citire: 5 minute
Eterna poveste „parcarea în locuri nepermise” s-a aflat din nou în atenţia conducerii Executivului petroşenean. Care a declarat toleranţă 0 faţă de şoferii indisciplinaţi.
Într-o şedinţă desfăşurată la primărie, în prezenţa primarului şi viceprimarului municipiului, conducerea poliţiei locale a prezentat situaţia şi măsurile care trebuie luate, astfel încât să existe la Petroşani cât mai puţine maşini parcate pe trotuare sau pe spaţii verzi. Şi, atenţie!, aici nu vorbim de zone unde, într-adevăr, parcările sunt inexistente, ci de zone centrale, unde în ultimii ani s-au tot lărgit anumite parcări, ori au fost create altele noi, şi cu toate acestea numeroşi şoferi parchează şi acum pe unde apucă. Unii, dacă ar putea, ar intra direct cu maşina până în scară sau până în magazinul unde au de făcut cumpărături…
„Ca urmare a unei şedinţe de analiză pe care am avut-o la solicitarea domnului primar Tiberiu Iacob-Ridzi, împreună cu domnul viceprimar Florin Nicolae, am dicutat împreună situaţia parcărilor din municipiu şi ale maşinilor abandonate sau expuse spre vânzare, care nu fac decât să încurce şi aşa traficul destul de încărcat din anumite momente ale zilei. În urma prezentării de către noi a datelor şi informaţiilor pe care le deţinem, domnul primar a dispus intensificarea de acţiuni ale poliţiştilor locali, astfel încât pe trotuare, mai ales pe cele reabilitate, să nu mai existe parcări de autovehicule. Cu atât mai mult în zone unde s-a constatat că există suficiente locuri de parcare. Totodată, domnul primar a dispus luarea de măsuri cât mai rapide faţă de proprietarii care îşi abandonează maşinile pe marginea carosabilului, îngreunând circulaţia rutieră pe timp de iarnă, dar şi faţă de şoferii care-şi expun maşinile spre vânzare pe drumurile publice din zonele centrale sau de pe artelele frecvent circulate. Domnul primar a specificat faptul că. pe lângă cele constatate de poliţiştii locali, există numeroase sesizări legate de aceste teme discutate şi analizate în şedinţă, venite dinspre cetăţenii municipiului”, ne-a declarat şeful Poliţiei Locale, Dorel Neag.
Personal suplimentat la rutieră
Şeful poliţiei locale ne-a mai spus că aceste probleme nu sunt de azi de ieri şi că se cunoşteau de multă vreme de poliţiştii locali, dar măsurile luate au fost, e drept, mai puţine decât ar fi trebuit, din cauza numărului redus al poliţiştilor locali. În condiţiile în care trebuie asigurate toate cele trei schimburi şi în condiţiile în care mai există concedii, concedii medicale sau acoperirea de posturi fixe ori mobile (patrule), inclusiv cele patru posturi (număr minim) la monitorizarea camerelor video şi a traficului, e greu să mai găseşti oameni disponibili şi pentru alte activităţi. Dar dacă trebuie, trebuie… Dorel Neag susţine că s-au făcut suplimentări la capitolul „circulaţie rutieră”, astfel încât de-acum înainte să existe poliţişti locali care să se ocupe în permanenţă şi de aceste parcări neregulamentare.
„Oamenii ce ne rămân, cu puţin peste 20, trebuie împărţiţi pe trei schimburi, iar dintre ei trebuie să acopere şi patrulele. Ca atare, este greu cu câţiva oameni să acoperi toate zonele în acelaşi timp şi să te ocupi de toată problematica municipiului legată de domeniul nostru de activitate. Asta nu înseamnă că ne plângem, dar vreau să se înţeleagă că nu e vorba de rea-voinţă, sau mai ştiu e ce, dacă, uneori, nu ies lucrurile aşa cum ar trebui. Acum, fiindcă domnul primar a dispus, vom încerca în următoarea perioadă să avem în vedere şi mai mult aceste parcări neregulamentare de pe trotuare şi de pe spaţiile verzi. Vom suplimenta personalul de la circulaţie pe o perioadă determinată, până când vor dispărea aceste aspecte, iar şoferii trebuie să ştie că de-acum vom aplica contravenţii mai multe, precum prevede legea şi hotărârea de consiliu local existentă. Din punctul meu de vedere, şi le-am spus deja şi angajaţilor noştri, nu va mai fi posibil să trecem cu vederea nici măcar un caz, iar acolo unde vom constata o parcare neregulamentară, mai ales când e vorba de trotuarele reabilitate şi de zone unde există locuri de parcare suficiente, vom aplica sancţiune. Cred că a venit momentul, cum de altfel ne spunea şi domnul primar, să trecem de la etapa avertismentelor verbale, cum s-a tot procedat în ultimii ani, la etapa amenzii contravenţionale, din moment ce se observă că unii cetăţeni nu vor să înţeleagă că nu se poate parca oriunde, mai ales în zone unde acum există suficiente locuri de parcare. Vom avea în vedere toată zona centrală, cu preponderenţă zonele Hermes, Petroşani Nord, Avram Iancu şi zona pieţei, dar şi Cartierul Aeroport, cu preponderenţă toate drumurile şi căile de acces din Piaţa Dacia, cu precădere strada Aviatorilor, strada Trandafirilor şi Zorilor. De altfel, noi încă din week-end-ul trecut (5-6 decembrie – n.r) am aplicat 14 amenzi contravenţionale pe linie de parcare neregulamentară în tot municipiul, iar în perioada următoare vom continua pe această linie, până vom reuşi să stopăm acest lucru deranjant pentru marea majoritate a cetăţenilor. Oamenii se plâng la primărie că circulă pe trotuare şi uneori nu pot trece de maşinile parcate, unele inclusiv pe trotuarul din faţa scărilor blocurilor – lucru de neacceptat indiferent cum ar sta situaţia, cred că orice şofer e conştient că nu poţi parca direct pe trotuarul din faţa scării, sau magazinului, fără să te gândeşti că apoi poţi fi sancţionat. Facem apel şi pe această cale, încă o dată, ca cetăţenii să încerce să parcheze regulamentar maşina în municipiul nostru, astfel încât să nu ne pună în situaţia să aplicăm amenzi contravenţionale (între 100 şi 500 lei, cu posibilitatea plăţii a jumătate din contravenţie dacă acest lucru se face în 48 de ore – n.r.)”.
Afacerea „vând maşină”
De la şeful poliţiei locale am mai aflat că în vizorul poliţiştilor, începând cu luna în curs şi continuând cu primul trimestru al anului 2016, se vor afla şi maşinile parcate în zone centrale, la marginea carosabilului, în vede­rea vinderii lor: „Sunt luni de iarnă, poate afară condiţiile meteo sunt proaste, numai de astfel de maşini, care stau cu zecile în diverse puncte centrale ale municipiului pe marginea carosabilului, nu avem nevoie! În plus, pe lângă faptul că ţin ocupate locurile de parcare, încurcă şi banda 1 de circulaţie de pe artera principală, precum încurcă şi pe cei care vor să deszăpezească atunci când ninge. În ceea ce priveşte maşinile abandonate, după acţiunile din anii anteriori, nu avem prea multe, vreo câteva cazuri… care vor dispărea şi ele din moment ce deja aproape în toate cazurile am identificat şi înştiinţat proprietarii să le ridice. Dacă nu, vom pune în aplicare procedura legală, aşa cum am mai procedat şi anii trecuţi”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii