Primarul Petru Mărginean susține Studiul de Oportunitate privind delegarea sistemului de colectare...

Primarul Petru Mărginean susține Studiul de Oportunitate privind delegarea sistemului de colectare și depozitare a deșeurilor

Timp de citire: un minut

Prin adresa nr.266/2015 a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor în  judeţul Hunedoara, a cerut aprobarea în consiliul local a Studiul de oportunitate privind delegarea serviciilor de operare a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor – SMID Hunedoara.

Studiul își propune stabilirea modului în care se va face delegarea serviciilor de operarea a sistemului de colectare și depozitare a deșeurilor din județ, după implementarea acestui proiect realizat la nivelul județului pe fonduri europene. Cel mai probabil acest serviciu va fi delegat unei firme private, în acest sens fiind nevoie de un studiu de oportunitate care va stabili date de referință despre colectarea și transportul separate a deșeurilor municipale și a deșeurilor  provenite de la industrie, instituții, fracții colectate separat  gen  deșeuri biodegradabile, ambalaje, deșeuri voluminoase din gospodării. Sunt cuprinse în studiu și obiectivele de colectare, cuantificate. Astfel, în anul 2016, ar trebui să se recupereze 60 la sută din totalul de hârtie și carton aruncate, 22 la sută din totalul de plastic, 60 la sută din sticlă, 50 la sută din deșeul metal, 15 la sută din lemn. Cam 60 la sută din deșeuri ar trebui să fie recuperate prin reciclare.

Se stabilește prin studiul de oportunitate și organizarea prelucrării, neutralizării și valorificării materialului deșeurilor. Operarea stațiilor de transfer pentru deșeurile municipale și deșeurile similare. Sortarea deșeurilor, organizarea tratării mecano- biologice a deșeurilor, administrarea depozitelor de deșeuri   și a instalațiilor de eliminare. Se vor stabili, de asemenea, și detalii privind tarifarea acestui serviciu pentru populație și persoane juridice.

În 2014 a fost aprobată strategia locală cu privire la dezvoltarea și funcționarea pe termen mediu și lung a serviciului de salubritate, iar în 2016 aceasta ar trebui să funcționeze în tot județul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii