Primarul Petroşaniului, prezent la Bruxelles la cea de-a 153-a Sesiune plenară a...

Primarul Petroşaniului, prezent la Bruxelles la cea de-a 153-a Sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor Uniunii Europene 

Timp de citire: 2 minute

Prima sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor Uniunii European din anul 2023, cea cu numărul 153 de la înființarea acestui for european, l-a avut și-l are printre cei prezenți la lucrările sesiunii de la Bruxelles, Belgia, în calitate de primar și de membru în acest comitet și pe Tiberiu Iacob-Ridzi. 

Primarul Petroșaniului s-a arătat mulțumit de dezbaterile și discuțiile ce au avut loc în prima zi a evenimentului pe diverse teme de actualitate aflate și pe agenda de lucru a Uniunii Europene și ale altor foruri internaționale, cum ar fi digitalizarea în sectorul administrațiilor publice pentru reducerea birocrației și a timpului de soluționare a multor probleme, sau obiectivele de dezvoltare durabilă a unor regiuni sau zone și localități.
În afară de sesiunea plenară și de tematica dezbătură acolo în ziua de miercuri, delegația României, din care a făcut parte și primarul petroșenean, a avut discuții despre Regulamentul referitor la spațiul european al datelor privind sănătatea cu Raportorul Daniela Cîmpean, precum și cu comisarul european pentru Transporturi, Adina Cîmpean, despre proiectele europene ce vizează anumite proiecte europene din acest sector important.
Reamintim faptul că acest Comitet al Regiunilor (CoR) este format din 329 de membri și de un număr egal de supleanți, repartizați între cele 27 de state membre ale UE. Pot face parte din acest organism și reprezentați ai colectivităților regionale şi locale, care sunt titulari ai unui mandat electoral în cadrul unei autorități regionale sau locale, ori care răspund din punct de vedere politic în fața unei adunări alese. Membrii CoR sunt numiți pentru un mandat de 5 ani, prin Decizia Consiliului, care hotărăște în unanimitate și în conformitate cu propunerile statului membru.
„În calitate de primar al municipiului Petroșani și de membru în Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene, sunt prezent în aceste zile la Bruxelles, unde se desfășoară a 153-a Sesiune Plenară a Comitetului European al Regiunilor (CoR).
În cadrul acestei ședințe a reprezentanților CoR am purtat discuții aplicate referitoare la necesitatea unei legături mai strânse între aleșii europeni, pe de o parte, și structurile locale și regionale de cealaltă parte.
De asemenea, în urma discuțiilor s-a concluzionat că este nevoie de o mai mare apropiere de cetățeni a structurilor europene, precum și de o mai bună înțelegere a funcționării mecanismului acestora, iar în acest sens sunt analizate cele mai bune direcții ce urmează să fie puse în practică pentru atingerea acestui deziderat.
Agenda lucrărilor celei de-a 153-a Sesiuni plenare a CoR a cuprins dezbateri pe temele Autorități locale și regionale pregătite pentru era digitală și Punerea în aplicare a obiectivelor de dezvoltare durabilă, inclusiv progresele înregistrate în acest sens de țările membre. Delegația României a mai avut discuții cu doamna Adina Vălean – Comisarul European pentru Transporturi, precum și cu Raportorul Daniela Cîmpean, despre Regulamentul referitor la spațiul european al datelor privind sănătatea”, a transmis primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii