Primarul Petroșaniului – în mijlocul apelor refulate de (euro)canalizarea Apa Serv

Primarul Petroșaniului – în mijlocul apelor refulate de (euro)canalizarea Apa Serv

Timp de citire: 2 minute

Imediat ce a fost anunțat duminică, 24 septembrie, că în „Aeroport” sunt din nou probleme, deoarece ploaia e puternică și canalizarea „nu mai face față”, apa strângându-se în anumite zone și inundând chiar un subsol de bloc, primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi și-a luat pelerina de ploaie și a plecat într-acolo, mobilizând totodată și mai mult forțele, oarecum reduse până atunci.

Situații grele în anumite zone din Aeroport și pe câteva străzi din Colonie. Mobilizare generală.

După ce a văzut cum stau lucrurile în Aeroport, primarul a mers să vadă situația și în Colonie, având semnale la acel moment că există două gospodării afectate de inundații, ulterior apa mai intrând și în alte trei curți.

După prima oră de inspecție și de stat de vorbă cu locatarii din blocul afectat, dar și după ce a văzut că toată lumea mobilizată își face treaba, primarul a transmis primele impresii:

„Municipiul Petroșani se află sub Cod portocaliu de ploi torențiale și inundații și, împreună cu echipele de intervenție, mă aflu în teren, alături de oameni.

Din cauza cantităților foarte mari de precipitații căzute într-o perioadă foarte scurtă de timp, rețeaua de canalizare nu a mai făcut față, iar apele s-au revărsat, intrând inclusiv în curțile oamenilor.

Am luat legătura imediat cu reprezentanții Apa Serv Valea Jiului, responsabili de rețeaua de canalizare, precum și cu Detașamentul de Pompieri Petroșani, pentru a acționa de îndată în zonele afectate de inundații.

De asemenea, împreună cu reprezentanții DADPP Petroșani înlăturăm toate efectele produse de Codul portocaliu de vreme severă”.

Acțiunile de curățenie a mâlului adus de ape și de îndepărtare a pomilor căzuți duminică seara au continuat și pe tot parcursul zilei de luni. Primarul Petroșaniului a dispus încă de la prima oră a dimineții ca mai multe echipe din cadrul angajaților primăriei să plece pe teren și „să facă treabă, că trebuie îndepărtată mizeria adusă de apă în zona de blocuri afectată din Aeroport”.

„Continuăm acțiunile de îndepărtare a efectelor ploilor torențiale de seara trecută. Am mobilizat echipe de teren în zonele afectate, în Cartierul Aeroport în mod special. După cum se știe, municipiul Petroșani s-a aflat sub avertizare de Cod Portocaliu de averse și inundații, iar canalizarea nu a făcut față cantității foarte mari de precipitații. De asemenea, vântul puternic a doborât o salcie, care a fost la această oră îndepărtată”, ne-a transmis luni după prânz primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii