Primarul Ilie Păducel / A premiat performerii căsniciei

Primarul Ilie Păducel / A premiat performerii căsniciei

Timp de citire: 2 minute
Primăria şi Consiliul Local Petrila continuă premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie. De ceva vreme s-a ajuns şi la 60 de ani de căsnicie. Ceea ce e minunat!
Marţi, 15 decembrie, începând cu orele 10,00, în sala de festivităţi şi cununii a primăriei au fost premiate alte cinci cupluri din localitate care au ajuns la 50 de ani de căsnicie şi o familie care acum zece ani era premiată la 50 de ani de căsnicie, de-atunci trecând, iată, zece ani.
„Astăzi pentru Primăria oraşului Petrila este o adevărată sărbătoare. Spun acest lucru pentru că avem posibilitatea şi deosebitul prilej de a felicita şi de a fi alături, aici, de cele cinci familii care au împlinit 50 de ani de căsnicie, precum şi de familia care a împlinit 60 de ani de căsnicie. Fără teama că voi greşi, şi o spun din suflet, este o bucurie şi o mare satisfacţie pentru mine personal şi cred că pentru toţi cei prezenţi, dar şi pentru cetăţenii oraşului nostru, că aceste familii şi aceşti cetăţeni petrileni au contribuit la tot ce înseamnă dezvoltarea oraşului şi la dezvoltarea României noastre. Dumneavoastră, cei care vă aflaţi azi aici, lăsaţi în urmă oameni de nădejde pentru societatea noastră în viitor, dar şi amprenta realizărilor, fapt pentru care vă mulţumim încă o dată. În calitate de primar, am posibilitatea să vă adresez cele mai alese mulţumiri pentru tot ceea ce aţi făcut pentru oraşul Petrila şi societatea românească, precum şi cele mai alese gânduri de bine, sănătate, inclusiv membrilor familiei dumneavoastră. Fie ca sărbătorile de iarnă şi bunul Dumnezeu să vă aducă mai multă bucurie în casele dumneavoastră şi, de ce nu, o bătrâneţe liniştită alături de cei dragi. La Mulţi Ani!”, s-a adresat primarul celor aflaţi în sală în cuvântul său.
Apoi a urmat premierea, rând pe rând fiecare dintre familiile prezente primind de la primar, alături de strângeri de mână şi felicitări, câteun plic cu 500 lei, flori, calendare, prăjituri şi ciocolată pentru doamne şi câteo şampanie pentru domni – cu specificaţia clară făcută în glumă de primar că sticla e şi pentru doamne, că de aia e şampanie înăuntru şi nu… ţuică.
Ne-am obişnuit, pentru că aşa credem că e bine şi e şi o formă de respect faţă de aceşti oameni, să consemnăm numele acestor fericite familii, cărora le urăm şi din partea noastră să aibă parte în continuare de tot ce e mai bun în viaţă: Ileana şi Ioan Duma (din Taia), Margareta şi Iosif Karacsony (de pe strada Mesteacănului), Raveca şi Gheorghe Haţegan (din Cartierul 8 Martie), Elisabeta-Ecaterina şi Petru Mihaly (din Colonia Cimpa), Victoria şi Gherasim Sicoe (de pe strada Republicii) şi Ella şi Francisc Felvinczi (de pe strada Apeductului – cuplul care a împlinit 60 de ani de căsnicie!).
La final, un grup de colindători de la şcolile şi grădiniţele din oraş i-au colindat pe cei prezenţi, aducând emoţie şi lacrimi. Deosebit de mulţumit de colindători, edilul i-a premiat pe copii cu prăjituri şi sucuri, după care a intrat într-o „sesiune” de poze. Tot de la primar am aflat că următoarea acţiune de acest gen se va petrece în primul trimestru al anului viitor, când alte familii vor fi premiate pentru o jumătate de secol de trăit împreună.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii