Primarul Iacob-Ridzi se ține de cuvânt! Încă o parcare gigant în cartierul...

Primarul Iacob-Ridzi se ține de cuvânt! Încă o parcare gigant în cartierul Aeroport

Timp de citire: 2 minute

După cum arătam într-un material publicat recent, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi și echipa sa au conturat deja lista cu investițiile anului 2024 în municipiul Petroșani. Vorbim aici strict despre cele finanțate de la bugetul local, intențiile municipalității fiind axate către amenajarea de noi parcări, anvelopări de blocuri, noi locuri de joacă pentru copii și modernizarea (restructurarea din temelii a) stațiilor pentru transportul ecologic local.

După cum a promis, primarul Iacob-Ridzi rezolvă la foc automat problema locurilor de parcare în toate zonele municipiului. Și nu e puțin lucru. Spunem asta având în minte impactul recentelor investiții de acest gen. După ce, pe strada Păcii de exemplu, a fost amenajată o parcare uriașă, confortul locuitorilor a crescut, strada cu sens unic a fost eliberată de zecile de mașini parcate pe trotuare, iar accesul utilajelor pornite în lupta cu nămeții a devenit realmente facil.

Administrația publică locală a pus la punct toate detaliile. Încă o parcare gigant se va contura, anul acesta, în cartierul Aeroport. Mai precis, în zona blocului 40A de pe strada Aviatorilor. Vorbim despre o suprafață carosabilă (acces și parcaje) de 1.610 mp, trotuare în suprafață de 400 mp, o alee de 128 de metri liniari (pentru accesul la parcare). Investiția presupune realizarea a 62 de locuri de parcare, patru dintre acestea fiind destinate autoturismelor deținute de persoanele cu dizabilități.

Efortul financiar de la bugetul local nu va fi unul de neglijat. Potrivit Devizului General actualizat pentru obiectivul de investiții menționat, valoarea maximă estimată este de 1.449.083,59 lei (TVA inclus), din care lucrările de construcții – montaj se ridică la o valoare maximă estimată de 935.921,59 lei (TVA inclus).

În paralel, cu finanțare de la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru trei zone actualmente nesemaforizate din cartierul Aeroport (situate pe DN66) se va implementa sistemul de dirijare a circulației rutiere prin semnale luminoase și semaforizare, astfel încât acestea să funcționeze în cascadă. Vorbim despre trei treceri de pietoni situate la DN 66, în zonele Parângul, Piața Dacia și OMV. Proiectul finanțat prin PNRR presupune investiții de 2.048.773,89 lei (TVA inclus), dar – pe lângă cartierul Aeroport – mai prevede un tronson, referitor la interconectarea intersecțiilor 1 Decembrie 1918 – N. Bălcescu și N. Bălcescu – A. Iancu.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii