Primarul Iacob-Ridzi a semnat pentru o investiție importantă pentru Petroșani: Bază sportivă...

Primarul Iacob-Ridzi a semnat pentru o investiție importantă pentru Petroșani: Bază sportivă din incinta Complexului Sportiv Jiul Petroșani

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 4 minute

O nouă investiție de milioane de lei se pregătește în municipiul Petroșani și este legată de sport, mai exact de CSM Jiul Petroșani. Ea vine pe filiera UEFA, care a decis ca România să fie una dintre țările organizatoare a Campionatului European „Euro 2020” (competiție europeană de tradiție ce s-a amânat, pentru prima oară în istoria sa, pentru anul viitor, motivul fiind, firește, pandemia), fiind strâns legată de cele 400 de terenuri de fotbal pe care UEFA le dorește a fi construite în România pentru sprijinirea sportului și al celor ce îl iubesc și-l practică, țara noastră asumându-și prin Guvernul României acest lucru.

 

Prezență importantă

Joi, 5 noiembrie, în sala mare de ședințe a Primăriei Petroșani, în prezența primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, și a secretarului de stat din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), Vetuța Stănescu, directorul general al CNI, Manuela Pătrășcoiu, și reprezentantul constructorului – un grup de trei firme timișorene – au semnat contractul de lucrări pentru construcția terenului și a noii baze sportive din incinta Complexului Sportiv „Jiul Petroșani”, din cadrul subprogramului de investiții „Complexuri sportive”, ce aparține „Programului național de construcții de interes public”, finanțat de CNI.

 

Declarația primarului

Înainte de semnarea contractului, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a făcut o declarație publică legată de această investiție de la Petroșani.

„Vorbim de un teren de fotbal cu suprafață artificială, cu 500 de locuri în tribună și instalație de nocturnă, cu spații administrative alăturate și un mini teren pe care se va putea juca baschet, handbal, volei sau alte sporturi. Îi mulțumesc doamnei secretar de stat Vetuța Stănescu pentru sprijin, pentru implicare și pentru faptul că este prezentă azi, aici. Îi mulțumesc, de asemenea, doamnei Pătrășcoiu, care este directorul CNI, iar dumneaei este, practic, titularul de contract. Mulțumesc și reprezentantului constructorului, care azi este aici alături de noi, pentru parafarea acestui contract de lucrări.

Încă o dată, o promisiune pe care am avut-o și care iată că se realizează va deveni o altă investiție pe care Compania Națională de Investiții o realizează la Petroșani. Noi avem o istorie mai veche cu CNI, am lucrat foarte bine împreună și pe această cale îi mulțumesc încă o dată doamnei director și îi spun: bine ați revenit la Petroșani!”.

 

Secretarul de stat Vetuța Stănescu

Câteva gânduri a exprimat după aceea și secretarul de stat Vetuța Stănescu, legat de această investiție: „Prezența doamnei director al CNI la Petroșani este o dovadă clară că MLPDA este un partener onest și continuu al Primăriei municipiului Petroșani, condusă de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. Astăzi se concretizează un prim proiect, pe care eu, când am ajuns în MLPDA l-am găsit acolo. Un prim proiect pentru județul Hunedoara pe care l-am găsit cumva abandonat și pe care împreună cu colegii mei de la CNI, am reușit să-l reanimăm, astfel încât, astăzi, să devină un lucru concret și să putem să semnăm contractul. O viitoare bază sportivă nouă și modernă și care pentru municipiul Petroșani va reprezenta extrem de mult, în primul rând din punct de vedere al tradiției fotbalistice care există aici – și știm cu toții că Jiul Petroșani este un brand al zonei Văii Jiului (nota re. – și al județului Hunedoara!).

Evenimentul de azi reprezintă un pas important pentru noi, reprezintă un lucru foarte important, în primul rând, pentru Valea. Sprijinim în continuare toate investițiile ce se vor derula prin CNI, pentru proiectele ce se vor depune din județ, prin Agenția Națională de Locuințe, prin MLPDA și prin POR, suntem alături de dumneavoastră și de cetățenii Văii Jiului”.

Directorul general CNI,

Manuela Pătrășcoi, a transmis următoarele: „Mă bucur că am revenit în Petroșani, de data aceasta pentru semnarea unui contract pentru un proiect nou. Această bază sportivă este în cadrul Programului Euro 2020. Un angajament al României a fost construirea de 400 de terenuri de sport în țară, localitatea Petroșani a fost selectată de Federația Română de Fotbal și va beneficia într-un an de zile, cel mult, de o bază sportivă pentru antrenament, la cele mai înalte cerințe, cu terenuri de fotbal de dimensiuni omologate, cu un sediu administrativ, cabinet medical, vestiare și un teren mic, pe zgură, pentru handbal, baschet și volei. Terenul este sintetic, va fi dotat cu toate accesoriile necesare pentru a putea fi exploatat în siguranță de către cei care vor juca pe el. Valoarea contractului este de 6,275 milioane lei cu TVA, iar durata de execuție este de 12 luni, dintre care trei luni intră proiectarea”.

 

Importanța investiției

După semnarea contractului, Tiberiu Iacob-Ridzi a declarat: „Eu spun că această investiție e foarte importantă din cel puțin două puncte de vedere: 1. Știți foarte bine cum este clima în Valea Jiului. Avem 5-6 luni pe an sezon de toamnă-iarnă, ploi, frig… și atunci sigur că terenurile pe care le avem acum, vorbesc de arenele de fotbal 1 și 2, se distruge gazonul repede din cauza ploilor. Prin această suprafață artificială, omologată la dimensiune standard și care poate fi folosită în competițiile naționale și chiar internaționale dacă va fi cazul, e un lucru mai mult decât binevenit pentru baza sportivă de la Jiul Petroșani. 2. La Petroșani, prin clubul sportiv municipal vom pune foarte mult accent pe copii și juniori. Această bază sportivă nouă și modernă va fi o facilitate foarte bună pentru cei mici. Vom avea o suprafață de joc care se pretează la acest tip de activitate sportivă, cu o protecție mult mai mare pentru cei mici în momentul în care cad pe teren, că doar știm cu siguranță că la fotbal mai se și cade. Această suprafață artificială protejează foarte bine în acest sens.

Această bază sportivă va aduce un plus pentru ceea ce ne dorim la Clubul Sportiv Municipal Jiul Petroșani”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii