Primarul Iacob-Ridzi a semnat contractul de finanţare: / Calea rutieră ce duce spre...

Primarul Iacob-Ridzi a semnat contractul de finanţare: / Calea rutieră ce duce spre Staţiunea Parâng va fi modernizată

Timp de citire: un minut

De ieri un lucru este cert: străzile Maleia și General Vasile Milea din Petroșani vor fi modernizate încă din acest an. Dacă vorbim de strada Maleia, importanța ei este una mai mult decât una normală. Această cale e, practic, cea care face legătura între municipiu și stațiunea turistică.

Acest fapt ne-a fost comunicat marți 16 februarie, din Capitală, de primarul Petroșaniului, aflat la sediul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrație să semneze contractul de finanțare.
„Am semnat astăzi, la București, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare pentru reabilitarea străzii Maleia și a străzii General Vasile Milea.
Valoarea totală a investiției este de 10.022.478,62 lei, din care alocarea financiară pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny este de 9.794.690,19 lei.
Prin modernizarea acestor străzi va crește siguranța circulației autoturismelor și confortul participanților la trafic, însă realizarea acestui obiectiv investițional vizează și reducerea cantității de praf, reducerea zgomotului și a vibrațiilor”, a transmis primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.
Odată cu modernizarea drumului din Parâng și a acestei străzi ce duce spre cele două telescaune, stațiunea de deasupra Petroșaniului primește un suflu nou în privința turismului local. După ce și o telegondolă va lua locul telescaunului vechi, investiție preconizată să se finalizeze până la finele anului viitor pe programul guvernamental, cel târziu până în vara anului 2025 (în funcție de cum vor intra fondurile), se va putea spune că în Parâng nu mai sunt probleme cu accesul spre stațiune, ba, din contră, acesta va fi făcut în cel mai civilizat și modern mod.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii