Primarul Dunca se ţine de cuvânt: printre blocurile de la Iscroni va...

Primarul Dunca se ţine de cuvânt: printre blocurile de la Iscroni va răsări o mândreţe de grădiniţă

Timp de citire: 2 minute

La punctul 16 al programului său electoral pentru Aninoasa, pe care am avut ocazia să-l regăsesc în arhivă înainte de redactarea acestui articol, Nicolae Dunca şi echipa sa promiteau investiţii în şcoli şi grădiniţe. Ei bine, în baza informaţiilor pe care vi le vom pune astăzi la dispoziţie, puteţi descoperi că, foarte curând, primarul ales al oraşului Aninoasa va îndeplini (şi) această importantă promisiune.

dunca nicolae 105-272x300Sunt multe lucruri importante pentru Aninoasa însă nu trebuie uitat că oraşul abia se pune pe picioare după nemiloasa insolvenţă în care a fost lăsat de către fostul edil, Nicolae Botgros.

O Grădiniţă cu Program Normal va fi construită la Iscroni, în spaţiul generos (984 de metri pătraţi) înconjurat pe trei laturi de blocuri de locuinţe, accesul urmând a se face dinspre strada Bujorului.

2 A7_FATADE_0007Clădirea va ocupa 254 de metri pătraţi şi va fi compusă din două săli pentru grupele de grădiniţă (de peste 50 mp fiecare), sală multifuncţională, vestibul, patru grupuri sanitare (inclusiv pentru persoane cu handicap locomotor), cancelarie, depozit materiale didactice, cabinet medical, vestiar şi hol de acces către recepţie. De asemenea, va fi prevăzută cu centrală termică.

1 A.01 PLAN DE SITUATIE-page-001Se vor amenaja un teren de sport (8,00 x 12,00 m) şi un loc de joacă din dale de cauciuc şi bordură elastică. De asemenea, sunt prevăzute spaţii verzi cu iarbă, flori, arbuşti şi copaci ornamentali pentru separarea zonelor funcţionale din incintă. Platforma betonată va asigura spaţiu pentru parcări şi acces auto, fiind de asemenea prevăzute două spaţii de parcare pentru personal şi aprovizionare.

Investiţia va fi realizată, în urma demersurilor primarului Dunca, de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, dar administraţia locală va avea contribuţii directe la organizarea de şantier, sistematizarea verticală, spaţii verzi, branşamentele la utilităţi, plaforme, alei, parcări, terenul de sport, locul de joacă (inclusiv dotări), centrala termică, panourile solare şi dotările PSI.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a demarat deja procedurile pentru selectarea unui constructor, judeţului nostru fiindu-i alocată suma de 1.127.137 lei plus TVA pentru construirea a două asemenea grădiniţe, la Iscroni – Aninoasa şi Sântămăria-Orlea. Procedurile legale ar urma să se încheie în luna octombrie a acestui an, durata maximă de realizare a obiectivului fiind de 12 luni.
Cătălin DOCEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii