Primarul din Brad vede orașul în viitor ca fiind mai mobil

Primarul din Brad vede orașul în viitor ca fiind mai mobil

Timp de citire: un minut

Primăria Brad a investit  44.700 lei pentru a beneficia de un plan de mobilitate urbană durabilă. A încredințat întocmirea acestuia unei firme de profil din Pitești,  Sigma Mobility Engineering, o firmă fără angajați, dar cu un administrator și doi asociați. Ce trebuie să facă această firmă? Să opereze un plan pe termen lung care are ca obiectiv final degajarea traficului din punctele nevralgice ale acestuia. Aglomerația afectează șoferii, pietonii, mediul dar și orașul. Pentru a uşura aglomeraţia din traficul urban, există alternative atractive şi sănătoase ale utilizării maşinii personale: mersul pe jos şi ciclismul, transportul în comun, utilizarea de scutere sau motociclete.

Soluțiile unui oraș mobil sunt managementul eficient al transportului și al mobilității, distribuția bunurilor și serviciilor de logistică, restricționarea accesului în anumite zone ale orașului, dezvoltarea transportului în comun,  asigurarea unor spaţii de parcare suficiente şi a unor piste de rolleri şi biciclişti. Însă toate aceste soluții trebuie adaptate la traficul și situația rutieră a Bradului.

Uzând de acest studiu primăria va putea aplica pentru o serie de finanțări menite să modernizeze sistemul rutier. Primăria ar putea accesa bani pentru achiziția de automobile destinate transportului în comun, ar putea accesa bani pentru realizarea de parcări, piste pentru bicicliști și ar putea regândi, împreună cu poliția rutieră, traficul din Brad.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii