Primarul de Peştişu Mic, declarat incompatibil de ANI

Primarul de Peştişu Mic, declarat incompatibil de ANI

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, recent, starea de incompatibilitate, precum şi existenţa conflictului de interese de natură administrativă şi penală în cazul a patru foşti sau actuali aleşi locali, unul fiind din judeţul Hunedoara.

Astfel, Leorean Casian Voina, primar al Comunei Peştişu Mic, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 – 01 aprilie 2011, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi funcţia de administrator al SC Casicom Still SRL, respectiv calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Voina Leorean Casian PF, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) şi g) din Legea nr. 161/2003.

Ceilalţi trei foşti sau actuali aleşi locali în cazul cărora Agenţia a constatat starea de incompatibilitate, precum şi existenţa conflictului de interese de natură administrativă şi penală sunt: Rodica Mirela Odobişteanu, fost primar al Comunei Buhoci, judeţul Bacău – conflict de interese administrativ -, Constantin Barbu,

fost primar al Comunei Vârtop, judeţul Dolj – conflict de interese penal -, şi Ioan Pugna, primar al Comunei Negrileşti, judeţul Bistriţa-Năsăud – conflict de interese administrativ.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Potrivit ANI, persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii