Primarul Bradului, Florin Cazacu, militează pentru reabilitarea clădirii gării

Primarul Bradului, Florin Cazacu, militează pentru reabilitarea clădirii gării

Timp de citire: un minut

Este evident, primarul Florin Cazacu este convins că un oraş trebuie să-şi conserve istoria. Nu ştim dacă cetăţenii consideră o prioritate consolidarea clădirilor din patrimoniul cultural al Bradului, sau ar prefera investiţiile noi, însă cert este că imobilele vechi nu pot supravieţui trecerii timpului la nesfârşit. Dacă nu se intervine la timp se pierd. După recondiţionarea Bibliotecii Municipale Gheorghe Pârvu, şi Galeria de mină Treptele Romane, primarul doreşte să recondiţioneze un imobil impozant al Bradului – gara.

Primăria Municipiului Brad a autorizat un protest legat de necesitatea executării în regim de urgenţă a lucrărilor de reabilitare a clădirii staţiei CFR Brad. Protestul a fost iniţiat de un grup de cetăţeni şi a avut loc luni, 6 iulie. Protestul reprezintă un semnal adresat autorităţilor centrale, după ce toate demersurile făcute de administraţia publică locală şi cetăţeni au rămas fără răspuns concret.

În anul 2012, pe lângă toate demersurile făcute de administraţia publică locală, a fost iniţiată o petiţie online care nu a strâns decât 487 de semnături. Construită în secolul al XIX-lea, gara este un monument de arhitectură de importanţă locală, înscris la poziţia 201 din lista monumentelor istorice, cuprinsă în Ordinul nr. 2361/2010 al Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional (codul LMIHD-II-m-B-03-265). Starea sa actuală este una de degradare avansată, clădirea fiind în paragină de peste 12 ani.

Administraţia publică locală a municipiului Brad consideră oportun ca în clădirea Gării din Brad, pe lângă funcţionalitatea actuală, să amenajeze un Muzeu al Ţării Zarandului organizat printr-o colaborare cu unităţile administrativ-teritoriale din Ţara Zarandului.

Salveaza gara brad

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii