Primăria Petroşani trimite solicitări Ministerului Dezvoltării pentru realizarea noii grădiniţe din Colonie

Primăria Petroşani trimite solicitări Ministerului Dezvoltării pentru realizarea noii grădiniţe din Colonie

Timp de citire: un minut
Obiectivul de investiţii ce vizează reabilitarea Şcolii Gimnaziale nr. 2 şi transformarea în Grădiniţă cu program normal este în vederea administraţiei locale petroşenene din anul 2015. Atunci a depus o cerere de finanţare la Ministerul Dezvoltării, solicitare care a fost aprobată, lucrările fiind cuprinse în Programul Naţional de Dezvoltare Locală.
În fiecare an, după publicarea în Monitorul Oficial a Bugetului de stat, administraţiile locale transmit Ministerului Dezvoltării solicitările de finanţare atât pentru obiectivele noi, cât şi pentru cele aflate în derulare, dar şi actualizarea indicatorilor tehnico-economici după derularea procedurilor de achiziţie publică şi actualizarea TVA, aprobarea acestor modificări în consiliile local, şi asigurarea de la bugetul local a categoriilor de cheltuieli care nu se finanţează de la bugetul de stat.
Finanţarea Ministerului Dezvoltării, acordată în anul 2015, este de 861.818 lei, iar contractul de finanţare a fost semnat în anul 2016. După aprobarea finanţării Primăria Petroşani a urmat paşii administrativi şi a scos la licitaţie lucrarea, dar şi dirigenţia de şantier, câştigător fiind Zona D SRL. Investiția a fost scoasă la licitaţie pentru preţul de 719.349 lei, exclusiv TVA, iar contractul a fost câştigat la preţul de 471.130 lei, fără TVA.
Valoarea totală necesară pentru continuarea lucrărilor este de 573.452 lei, cu TVA, din care 16.238 lei, inclusiv TVA, sunt alocaţi din bugetul local.
La sediul din Colonie se vor executa reparaţii la acoperiş, la terasă, se vor reface instalaţii electrice, instalaţiile sanitare şi cele de încălzire, se vor executa finisajele interioare, finisajele exterioare şi amenajări pentru protecţia mediului, precum şi aducerea la starea iniţială după finalizarea şantierului. Lucrările vor dura 12 luni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii