Primăria Petroșani a stabilit bursele școlare pentru semestrul II

Primăria Petroșani a stabilit bursele școlare pentru semestrul II

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Bursele școlare rămân pentru Primăria municipiului Petroșani, primar și consilieri locali un etalon al răsplății cuvenite acestor copii ai localității.Așa și trebuie să fie în condițiile în care legea chiar impune acest lucru ce ține în primul rând de normalitate.

 

De fiecare dată, în fiecare semestru, aleșii locali petroșeneni în frunte cu primarul lor au inițiat și votat în ședința de consiliu local un proiect prin care s-a aprobat cuantumul acestor burse școlare, nu de puține ori în ședință fiind chiar mărite unele burse, cum s-a întâmplat acum câțiva ani când am fost personal la una dintre aceste ședințe și când presa mai era invitată să asiste și primea lunar materialele de ședință și ordinea de zi (pandemia a cam stricat, cel puțin pe moment, acest obicei, dar spunem de-acum, să se audă, că el trebuie reluat, dacă într-adevăr se dorește transparență și informații luate la cald pentru cetățeni, iar asta e valabil pentru aproape toate primăriile din Vale, care și-au făcut un trist obicei de a nu informa din timp presa despre ședințe și despre ordinea de zi, un adevărat „secret” care nu știm cui (des)servește?!). Iar noi, la ZVJ, am scris de fiecare dată, informând părinții și elevii, cum o facem și azi.

Revenind la bursele școlare acordate la Petroșani de administrația locală, pentru semestrul doi al acestui an școlar au fost pregătite de administrația locală peste 1.300 de burse, în valoare totală de peste 260.000 lei pe lună. Un efort financiar considerabil, „dar când e vorba de școală și de copii cine mai stă să numere banii, fiind făcute toate eforturile”, după cum ne spunea destul de recent primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Marți, 15 martie, primarul Petroșaniului a ținut să dea mai multe detalii legate de aceste burse școlare, inclusiv sumele exacte de bani și numărul de elevi care le vor primi în acest semestru.

„Performanța școlară este ca de obicei răsplătită la Petroșani. Elevii din Petroșani, cu rezultate bune la învățătură, primesc burse școlare de până la 500 de lei, cuantumul acestora fiind aprobat de Consiliul Local Petroșani în conformitate cu prevederile legale.

Astfel, în semestrul II al anului școlar 2021-2022 se vor acorda 1.351 de burse, în valoare totală de 261.850 lei/ lună, atât pentru învățământul gimnazial, cât și liceal.

Avem o bursă de performanță în valoare de 500 de lei, 622 burse de merit cu o valoare lunară de 200 de lei, 173 de burse de studiu – de 150 de lei fiecare, precum și 555 de burse de ajutor social cu o valoare unitară de 200 de lei/lună.

Numărul total al burselor a fost stabilit în conformitate cu propunerile venite din partea unităților de învățământ din Petroșani, aprobate de către consiliile de administrație și Inspectoratul Școlar al Județului Hunedoara”, a pus primarul municipiului Petroşani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii