Primăria Hunedoara  își va elabora Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă

Primăria Hunedoara  își va elabora Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă

Timp de citire: un minut

Primăria Hunedoara a semnat un contract pentru servicii de consultanță privind elaborarea Planului de Acțiune pentru Energie Durabilă (PAED). Elaborarea acestui plan va costa primăria nu mai puțin de 104.032 lei.

Realizarea acestui plan este obligatorie pentru primăriile care  aderă la Inițiativa “Convenția Primărilor” promovată de Comisia Europeană. Administrațiile care au aderat la acest organism își iau un angajament unilateral de reducere a emisiilor de CO2 pe teritoriul sau cu mai mult de 20% până în 2020.

Este necesară o abordare coerentă a acțiunilor municipalității pentru reducerea impactului activităților urbane asupra mediului, pentru creșterea calității serviciilor publice de utilități și pentru creșterea competitivității economice.

Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă (PAED) este documentul cheie care definește politicile energetice ale administrației publice locale pentru următorii 10 ani cu scopul reducerii emisiilor de CO2 pe întreg teritoriul municipiului. Acest plan înglobează o serie de măsuri pe termen scurt și mediu care vizează creșterea eficienței energetice a clădirilor publice, utilizarea rațională a energiei în locuințe și clădiri din sectorul terțiar, sustenabilitatea sistemului de transport urban, modernizarea sistemului de iluminat public, producerea energiei  din surse regenerabile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii