Premiu pentru Crosul Cetăţii Regale a Haţegului

Premiu pentru Crosul Cetăţii Regale a Haţegului

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Voluntarii pentru Geoparc şi Unitatea de Administrare a Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului – Geoparc Internaţional UNESCO au fost premiaţi pentru organizarea cu succes a primei ediţii a Crosului Cetăţii Regale a Haţegului. Premierea a fost făcută de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Hunedoara.
După cum se ştie, evenimentul a reunit la start, în aprilie 2015, 70 de participanţi de toate vârstele, încurajaţi de pe margine de zeci de susţinători. Invitaţi de onoare au fost Tomi Coconea – participant la şase ediţii ale celei mai dificile curse de aventură din lume, Red Bull X-Alps – şi Aristide Necula – participant la Maratonul Nisipurilor din Deşertul Sahara, una dintre cele mai dificile probe de ultramaraton din lume.
Acest premiu îi motivează şi mai mult pe organizatori, care pregătesc deja cea de-a doua ediţie a Crosului. Datorită succesului de care s-a bucurat, competiţia a fost înscrisă în Calendarul Judeţean al Evenimentelor Sportive.
A doua ediţie a Crosului Cetăţii Regale a Haţegului va avea loc în perioada 22 – 23 aprilie şi va cuprinde o zi dedicată exclusiv copiilor şi o a doua zi rezervată alergătorilor adulţi. Pe baza experienţei acumulate anul trecut, ediţia 2016 aduce o reconfigurare a traseului şi a locului de sosire, dar şi invitaţi de onoare, premii atractive, voluntari inimoşi, mişcare, natură, istorie şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.
„Pentru mine, acest premiu este un semn de apreciere care arată faptul că reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Hunedoara au  privit cu ochi buni ceea ce am făcut anul trecut şi văd în continuare în noi nişte parteneri de nădejde. Premiul acesta ne obligă să rămânem consecvenţi în ceea ce facem, să organizăm a doua ediţie a crosului în care DJST ştim că va fi alături de noi, iar pe termen lung, ne dorim ca, prin acţiunile noastre, să convingem tot mai mulţi tineri că sportul este benefic şi nu trebuie făcut doar pentru performanţă, ci şi pentru sănătate şi relaxare”, a declarat Daniel Aurelian Barboni, voluntar, iniţiator al evenimentului.
Crosul Cetăţii Regale a Haţegului este un eveniment organizat la iniţiativa Voluntarilor pentru Geoparc cu scopul de a promova mişcarea, un stil de viaţă sănătos şi obiectivele turistice de pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului – Geoparc Internaţional UNESCO. Evenimentul este susţinut de Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului – Geoparc Internaţional UNESCO, administrat de Universitatea din Bucureşti şi Asociaţia Drag de Haţeg, în parteneriat cu DJST Hunedoara, Primăria Haţeg şi Centrul de Resurse pentru Acţiune Locală.
Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii