Premieră ruşinoasă pentru PSD Hunedoara. Comuna în care Komunistor pierde pentru a...

Premieră ruşinoasă pentru PSD Hunedoara. Comuna în care Komunistor pierde pentru a doua oară alegerile în mai puţin de un an

Timp de citire: un minut

Eşec lamentabil cu repetiţie pentru PSD Hunedoara în comuna hunedoreană Romos, unde social-democraţii s-au declarat deja învinşi. Nici măcar nu au nominalizat un candidat pentru alegerile parţiale de luna aceasta. Şi asta după ce, în urmă cu nici un an, PSD obţinea un scor de partid de buzunar.

Pe 27 iunie, trei comune din judeţ aleg noi primari după vacantarea acestor posturi, dar situaţia din comuna Romos este, de departe, cea mai jalnică piatră de moară de gâtul lui Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara (ar fi exagerat să spunem “preşedintele în exerciţiu”, că nu e cazul).

În 2020, trei candidaţi se înscriau în cursa pentru Primăria Comunei Romos. Rezultatele au fost un dezastru pentru PSD, după ce clasamentul final a arătat astfel: Mircea Pătrânjan – PNL (50,32%), Dan Bîldea – USR (38,91%), Lia Nicolae (PSD) – 10,75%! Rezultatul s-a reflectat şi la nivelul CL, unde PSD a obţinut un singur mandat de consilier local, în timp ce PNL are 6 consilieri locali, USR – 3 mandate, iar ALDE are, de asemenea, un mandat în legislativul local (obţinut la redistribuire).

Anul acesta, doar PNL, USR şi PMP au nominalizat candidaţi pentru Primăria comunei Romos, iar în cursă s-au mai înscris şi doi independenţi.

De pe margine, deşi organizaţia judeţeană nici măcar n-a avut cojones pentru a desemna un candidat, PSD Hunedoara spune că actualii candidaţi la primărie ar fi bătut la uşile social-democraţilor, dar au fost refuzaţi. Un partid care, în 2020, abia a adunat o căciulă de voturi, un partid care abia ce a adunat voturile pentru un singur mandat de consilier local la Romos, continuă să facă exact ceea ce îi face şi preşedintele Nistor: NIMIC! În altă ordine de idei, adevărul e că товарищ Nistor, după ce l-a cules pe Costel Avram de pe la PRM şi PNL, e şi cel mai în măsură să bată câmpii pe tema traseismului politic…

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii