Premieră naţională / Campionatul European de Acrobaţie cu Avionul la Aerodromul din...

Premieră naţională / Campionatul European de Acrobaţie cu Avionul la Aerodromul din Săuleşti

Timp de citire: un minut

Zilele acestea, până în 1 august, Deva găzduieşte, în premieră naţională, cea de-a IX-a ediţie a Campionatului European de Acrobaţie cu Avionul.

Pe Aerodromul Săuleşti, aparţinând Aeroclubului Teritorial Deva, se vor întrece cei mai titraţi piloţi de acrobaţie din Europa. La concurs vor participa echipaje din Marea Britanie, Belgia, Italia, Elveţia, Polonia, Luxemburg, Franţa, Belarus, Ucraina, Rusia şi România.

Astăzi, 23 iulie, la ora 19.00, în Piaţa Unirii din Deva va avea loc deschiderea oficială a Campionatului European de Acrobaţie, printr-o paradă a echipelor competitoare. Reprezentanţii ţărilor participante vor defila pe traseul Piaţa Prefecturii – Piaţa Unirii. În timpul paradei, dacă vremea va fi favorabilă, trei avioane Extra 300 ale Aeroclubului României vor survola zona. Tot în Piaţa Unirii din Deva va fi expus şi Avionul Vlaicu II reconstruit în conformitate cu planurile originale.

Pe durata competiţiei de la Aerodromul Săuleşti, publicul are acces liber.

Campionatului European de Acrobaţie cu Avionul se va încheia în data de 1 august cu mitingul aviatic „DEVAir Show”, care va avea o durată de două ore.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii