Premianta săptămânii / Sonia Şortan

Premianta săptămânii / Sonia Şortan

Timp de citire: 2 minute

La noua ediţie a campaniei „Premianţii fără premii”, care are loc sâmbătă, 26 septembrie 2015, oaspetele de onoare este Sonia Şortan, elevă a Colegiului Naţional „Decebal” Deva, medaliată cu argint la Olimpiada internaţională de Geografie, care a avut loc la Moscova.

Sonia Şortan a terminat cursurile liceale în acest an şi a susţinut examenul de bacalaureat. „După eforturile de susţinere a testului de maturitate, alături de colegii săi, tânăra absolventă a plecat la Moscova pentru a reprezenta cu succes România la Olimpiada internaţională de Geografie. Seriozitatea cu care s-a pregătit, efortul susţinut în procesul didactic, a făcut ca rezultatele ei să reprezinte motive de mândrie pentru mama ei, pentru profesorii ei, pentru noi toţi, asimilându-i succesul ca fiind un succes al comunităţii”, spun organizatorii evenimentului „Premianţii fără premii”.

Performanţele ei sunt cu atât mai strălucitoare dacă avem în vedere faptul că a făcut naveta de la Brad la Deva, că mama ei a fost disponibilizată de la Muzeul Aurului, că starea materială a familiei nu este una dintre cele mai bune. „Dar toate aceste greutăţi, printre care ne rezumăm la a sublinia plecatul de acasă prin viscol, ger, ploaie, arŞiţă pentru a învăţa carte, nu au reprezentat obstacole insurmontabile în faţa performanţei. Sonia Şortan este un om deosebit, un suflet frumos şi un intelect de aur”, mai spun organizatorii.

A aplicat la cinci facultăţi din Marea Britanie, fiind admisă la toate cinci. Nu a plecat la cursurile oferite gratuit de instituţiile britanice pentru că nu are bani de cazare şi masă, fapt pentru care a ales să plece să studieze la BucureŞti la Facultatea de Geologie.

„Pentru exemplul puternic oferit, de abnegaţie, de putere de muncă, de model în educaţie şi de promovare a României în competiţiile internaţionale vă propunem să ne întâlnim cu această fată minunată, cu domniŞoara Sonia Şortan, Şi să-i spunem că suntem mândri de ea şi că o susţinem, fie chiar şi moral.”, ne-au transmis organizatorii evenimentului.

Întâlnirea cu Sonia Şortan are loc sâmbătă, 26 septembrie 2015, la ora 11, în faţa statuii lui Decebal din centrul Devei.

Mihaela PETROŞAN

N.R. Societatea civilă aşteaptă cu nerăbdare ca şi Sorin Vasilescu, prefectul judeţului Hunedoara, să întreprindă ceva concret. Măcar în acest caz…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii