Prefinanțarea pentru centrul împotriva abandonului școlar a ajuns la Lupeni

Prefinanțarea pentru centrul împotriva abandonului școlar a ajuns la Lupeni

Timp de citire: un minut

Bugetul Primăriei Lupeni se modifică, iar motivul este unul bun. Guvernul a aprobat virarea sumei necesare pentru finanțare unui proiect menit să prevină abandonul școlar la Lupeni. Așa cum menționează proiectul de hotărâre, prefinanțarea constă în 30,75 mii lei pentru proiectul cu finanțare externă ”Stop abandonului școlar!”.

Organizația „Salvați Copiii” va înființa un „Centru pentru Educație Incluzivă – Servicii integrate pentru copii din grupuri defavorizate” la Lupeni, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. În cadrul proiectului vor fi lansate în țară patru noi centre educaționale în București (Școala Gimnazială nr. 1 „Sfinții Voievozi”), Lupeni (Școala Gimnazială nr. 1, județul Hunedoara), Timișoara ( Școala Gimnazială nr. 1) și Târgoviște (Școala cu clasele I-VIII nr. 8 „Mihai Viteazul”).

În total, de aceste servicii vor beneficia 308 copii cu vârste cuprinse între 4 și 15 ani, proveniți din medii defavorizate și aflați în risc de abandon școlar. 15 copii din Lupeni vor beneficia de serviciile grădinițelor estivale; alți 50 vor beneficia de servicii în cadrul programului Școală după Școală; 12 copii vor avea parte de servicii în cadrul programului A doua șansă; 120 din toate cele patru centre vor participa la tabere tematice; 185 de părinți ai copiilor vor primi servicii speciale de suport. Proiectul este derulat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea totală a proiectului este de 2.080.004,63 lei.

La Lupeni, în anul şcolar 2012- 2013, au fost înregistrate 17 cazuri de abandon şcolar, iar în perioada 2013-2014 au fost înregistrate 13 cazuri, deci în total 30 în ultimii ani. În schimb, numărul elevilor în pericol de abandon școlar este mai mare. Odată ce abandonează școala, reluarea cursurilor este mai greu de obținut, tocmai de aceea este importantă prevenția.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii