Prefectura – preocupată de deponeul temporar din Deva

Prefectura – preocupată de deponeul temporar din Deva

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat astăzi o întâlnire cu reprezentanții tuturor instituțiilor publice și de stat cu atribuții în activitatea de depozitarea, transportul și sortarea deșeurilor menajere precum și protecția mediului.

 

Principala problemă analizată a fost referitoare la rezolvarea situației funcționării deponeului temporar din Deva și a gestionării deșeurilor depozitate din mai multe localități hunedorene.

Au fost prezenți la sediul Instituției prefectului reprezentanții județeni ai Agenției de Protecția Mediului și ai Gărzii de Mediu precum și ai Consiliului Județean Hunedoara, Primăriei Deva, Agenției de Dezvoltare Intracomunitară „ADI-Deșeuri”. Au fost prezenți administratorul ”SC „SALUBRITATE” SA” și delegatul ”SC „SUPERCOM” SA”.

Pentru că nerezolvarea tehnică urgentă a activității la deponeul de deșeuri de la Deva ar putea crea grave probleme de mediu, prefectul Călin Petru Marian a solicitat tuturor celor prezenți, ca în 7 zile să prezinte punctele de vedere ale fiecărei instituții sau entități economice pentru rezolvarea de urgență a situației.

Deponeul de reziduuri, aflat pe raza municipiului Deva are încă un statut temporar iar continuarea depozitării deșeurilor menajere din mai multe localități ale județului ar putea crea grave probleme de mediu care pot afecta negativ calitatea aerului în zonă.

”Nu voi tolera nicio întârziere în luarea unei decizii legale privind funcționarea acestui deponeu. Problema trebuie rezolvată în regim de urgență! Protecția mediului, sănătatea oamenilor și, nu în ultimul rând, respectarea legii în această situație, este o prioritate pentru mine și pentru instituția pe care o reprezint.” a declarat Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii