Prefectul, singurul doritor să candideze pentru consiliul județean

Prefectul, singurul doritor să candideze pentru consiliul județean

Timp de citire: 2 minute

Conform deciziei conducerii naționale a PNL la lupta pentru președinția consiliilor județene trebui să intre președinții filialelor județene PNL. Cum excepția întărește regula (și orice regulă este regulă pentru a fi încălcată, nu-i așa?), în județul Hunedoara va candida altă persoană, nu doamna președinte PNL Hunedoara.

Călin Petru Marian, actualul prefect, este singurul liberal care și-a manifestat dorința de a intra în lupta electorală pentru consiliul județean. El a primit votul liberalilor hunedoreni în unanimitate. În perioada următoare vor avea loc pașii de oficializare și din partea conducerii centrale a partidului.

După câteva păreri în contradictoriu legate de desemnarea unui candidat pentru consiliul județean, și o decizie emisă de mai marii partidului de la București, în formațiunea liberală hunedoreană pare să se fi făcut liniște. Totul pentru că, joi, când a avut loc ședința biroului politic local din Deva , liberalii au votat în unanimitate dorința prefectului de a candida. Mai mult, și primarii i-au dat girul, asta după ce inițial, edilul de la Lăpugiu de Jos a avut o altă poziție.

Este un prim pas pentru desemnarea candidaturii, pentru că mi-am exprimat intenția către biroul electoral Deva, din care fac parte, și am avut și o întâlnire cu primarii formală și urmează ca săptămâna viitoare să se convoace biroul politic județean și comitetul județean care va vota pentru susținerea candidaturii, urmând ca votul final în comitetul director județean să meargă către biroul politic național care desemnează candidatul pentru consiliul județean. Apoi, la votul final vom discuta exact ce însemnă implicarea în campania electorală și susținerea PNL” a spus Călin Petru Marian.

Conducerea PNL Hunedoara a văzut în Călin Petru Marian, încă de la început un potențial candidat, de aceasta l-a și propus pentru funcția de prefect.

Eu nu neapărat m-am pregătit, ci am încercat ca membrul al partidului național liberal să fac tot posibilul ca din funcția onorantă care mi s-a propus de către PNL, să-mi fac datoria față de cetățeni” a mai adăugat prefectul.

O decizie finală legată de comasarea alegerilor urmează a fi luată săptămâna aceasta. Dacă alegerile locale se vor ține în iunie, și nu în septembrie cum era stabilit inițial, prefectul va trebui să se suspende cu aproape 2 luni înainte de ziua alegerilor, pentru că nu se poate ca prefectul să și organizeze alegerile și tot el să și candideze.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii