Povestea unei femei sergent printre bombe și rachete

Povestea unei femei sergent printre bombe și rachete

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Maria Alexandra Ștefan este studentă sergent (anul 3) la Academia Tehnica Militară „Ferdinand I” la Facultatea de Inginerie de armament rachete și muniții specializarea „Muniții, rachete, explozivi și pulberi”.

 

Maria este gingașă și ai crede mai mult că are treabă cu podiumul de modă decât cu armamentul. Da, ați citit bine, armamentul. „Am ales cariera militară fiindcă acesta a fost visul meu de când eram mică, de când ii vedeam pe militarii în termen de pe geam, cum se adunau să plece pentru a executa stagiu militar obligatoriu. Academia am ales-o deoarece îmi place matematica. Am terminat și facultatea de matematică din Sibiu, promoția 2015-2018. Academia are un profil ingineresc, de aceea mi s-a părut cea mai bună alegere. Specializarea pe care o urmez am ales-o fiindcă sunt pasionată de arme, dar și de tot ce înseamnă explozivi și pulberi”, a povestit tânăra din Lupeni pentru zvj.ro. Evident curajul ei nu se va opri aici. O spune chiar Alexandra. Are planuri mărețe, poate îndrăznețe pentru alte fete de vârsta
ei, dar nobile pentru Alexandra. „Pe viitor îmi doresc să ajung într-o unitate de elită, să plec în misiuni, în teatrele de operație și să îmi construiesc o carieră adevărată. Să evoluez atât pe plan profesional, cât și pe cel personal. De aceea, din anul 2017, sunt membră a Asociației voluntarilor Invictus. Particip la diferite competiții sportive, dar și la organizarea unora, cum ar fi Duatlonul Regal Invictus, ce se desfășoară anual la data sau în jurul datei de 11 noiembrie (cu ocazia zilei veteranilor)”, a conchis Alexandra.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii