Pompier petroșenean, campion mondial la tir cu arcul

Pompier petroșenean, campion mondial la tir cu arcul

Timp de citire: 2 minute

În cadrul Campionatului Mondial al Poliţiştilor şi Pompierilor organizat, în acest an, în Statele Unite ale Americii, la Fairfax, Virginia, plutonierul major Daniel Călin, subofiţer în cadrul Detaşamentului din Petroşani, a câştigat, pentru a patra oară consecutiv, titlul de campion mondial la tir cu arcul.

Daniel Călin a obţinut o medalie de aur şi două de argint la cele trei probe din competiţia de tir cu arcul, mai exact medalia de aur la proba 3 d vânătoare şi medalii de argint la probele field şi 900 target.

Proba 900 target constă în lansarea săgeţilor spre o ţintă fixă de la distanţa de 40, 50 şi 60 de metri, proba field implică atingerea cu 3 săgeţi, într-un interval de doar două minute, a unor ţinte aleatorii în pădure, în timp ce concursul 3 d vânătoare constă în nimerirea, de la o distanţă cuprinsă între 10 şi 50 metri, a machetelor în mărime naturală a mai multor animale sălbatice.

„În acest an, Campionatul Mondial al Poliţiştilor şi Pompierilor a strâns la start peste 12.000 de sportivi din 61 de ţări, doar la proba în care am fost reprezentaţi de pompierul hunedorean, fiind înscrişi aproape 60 de concurenţi”, au transmis reprezentanții ISU Hunedoara.

Daniel Călin este legitimat la Sport Club Municipal Deva şi se pregăteşte doar în timpul liber. Pompierul a mărturisit că această competiţie a fost mai grea decât oricare alta la care a participat până acum deoarece presiunea apărării titlului de campion a apăsat greu pe umerii săi. Mai mult, el este satisfăcut că a reuşit să-l învingă pe unul dintre cei mai buni ţintaşi cu arcul din lume, un poliţist indian.

Plutonierul major Daniel Călin este campion mondial la tir cu arcul de patru ani consecutiv, el obţinând medalii de aur şi argint la Campionatele Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor desfăşurate în Coreea de Sud, în anul 2012, în Statele Unite ale Americii, la New York, în anul 2013, şi în Irlanda, la Belfast, în 2014.

Lotul reprezentativ al României a fost alcătuit din 15 sportivi care au cucerit, la această ediţie a Campionatului Mondial al Poliţiştilor şi Pompierilor, 10 medalii de aur, 21 de argint şi 10 de bronz.

Inspectorul şef al ISU Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean s-a declarat mândru de performanţa tânărului şi dispus să recompenseze efortul acestuia.

Mihaela PETROȘAN

(GALERIE FOTO) Pompier petroșenean, campion mondial la tir cu arcul

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii