Politică în sare și piper. Carmen Hărău duce Hunedoara în topul discuțiilor parlamentare

Politică în sare și piper. Carmen Hărău duce Hunedoara în topul discuțiilor parlamentare

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Carmen Hărău, deputatul liberal de Hunedoara, a făcut luni două interpelări în Parlamentul României. Una pe tema demisiei președintelui Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Aurelian Ghimpău, cealaltă pe tema refuzului TVR de a mai transmite spectacolul omagial din acest an, de la Serbările Naționale ce vor avea loc la Țebea.

Un Ghimpău defect din motive de nevastă
În interpelarea referitoare la CEH, deputatul Carmen Hărău atrage atenția ministrului Energiei Andrei Gerea referitor la o solicitare de demisie în legătură cu Aurelian Ghimpău, atât din funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara cât și din cea de Secretar de Stat la Ministerul Energiei.

Carmen Hărău amintește că în 30 august, din inițiativa lui Florin Mârza, membru în Comisia de Energie a PNL, a avut loc la Primăria municipiului Petroșani o discuție privind problema termoficării pe timp de iarnă în Valea Jiului și în municipiul reședință de județ Deva, „date fiind problemele foarte grave cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara și închiderea iminentă a termocentralelor Mintia și Paroșeni”, întâlnire la care Ghimpău a avut o atitudine hilară și complet deplasată.

„Este inadmisibil ca la această ședință domnul Aurelian Ghimpău să vină anunțându-ne de la capul locului că e ziua domniei sale, să răspundă unui demnitar-femeie, care pune întrebări concrete legate de situația viitoare în iarna asta a cetățenilor județului Hunedoara că are suficiente probleme cu nevasta care-l bate la cap acasă, și să răspundă fără niciun fel de competență, ba dimpotrivă, cu vârful buzelor și cu impertinență tuturor întrebărilor adresate de către primarii implicați în această problemă, subprefectul județului și membri de sindicat și cei conducerea Complexului Energetic Hunedoara. Este motivul pentru care domnul Adrian David, președintele Consiliului Județean Hunedoara, pune diagnostic de incompetență și nesimțire în ceea ce-l privește pe acest domn. Și-l rog frumos pe domnul ministru Gerea să analizeze posibilitatea ca miercuri, 9 septembrie, când se va întâlni cu colegii noștri din județ pe această temă, să nu-l mai avem la discuții pe domnul Aurelian Ghimpău.”, spune deputatul liberal Carmen Hărău.

Un act regretabil și de neiertat
Referitor la refuzul conducerii TVR de a mai trimite echipă de transmisie, ca în fiecare an, la Serbările Naționale de la Țebea, de unde se transmitea spectacolul omagial dedicat lui Avram Iancu, parlamentarul hunedorean Carmen Hărău a comentat, în interpelarea sa: „Stimați colegi, de această dată, după 22 de ani, nu mai transmite spectacolul folcloric de la Țebea. Este sărbătoarea națională a moților, este sărbătoarea care omagiază memoria lui Avram Iancu, iar televiziunea publică începe să se eficientizeze scoțând din program această sărbătoare națională care nu este un simplu festival folcloric. Păcat, pentru că anul trecut reprezentanta Televiziunii Române, Iuliana Tudor, a spus un lucru care ar trebui să stea în atenția actualei conduceri a Societății Naționale de Radio-Televiziune. A spus așa: „Prezența noastră aici, respectiv a Televiziunii Române, are legătură cu misiunea televiziunii publice din orice țară. Avram Iancu este un erou național iar televiziunea publică are obligația de a reaminti modelele pe care copiii noștri trebuie să le cunoască în materie de credință. S-au asigurat costurile de către Consiliul Județean și totuși Televiziunea Română consideră că e cazul să absenteze de la acest eveniment. Cer în scris conducerii Televiziunii Române explicația acestui act regretabil și de neiertat”.
Mihaela PETROȘAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii