Poliţia Locală Deva angrenată în lupta împotriva abandonului şcolar

Poliţia Locală Deva angrenată în lupta împotriva abandonului şcolar

DISTRIBUIȚI

În ultima lună a acestui an, Poliția Locală Deva a primit 5 sesizări de la instituțiile de învățământ din Deva  prin care acestea cer sprijin în soluționarea cazurilor de abandon școlar.

Este vorba despre elevi care au acumulat un număr mare de absențe de la cursuri, care ajunge în multe dintre cazuri pentru un singur copil și la peste 300 de ore și care în mare parte sunt nemotivate.

Concret,  polițiștii locali din Deva se deplasează ori de câte ori este nevoie împreună cu reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Deva la domiciliul elevilor care lipsesc frecvent de la școală și verifică motivul pentru care aceștia nu vin la ore.

Polițiștii locali spun că justificările părinților, care în prealabil sunt contactaţi de instituţia şcolară,  sunt variate: elevii au frați mai mici cu care trebuie să stea acasă până vin părinții de la muncă; situația veniturilor familiale nu le permite părinților să cumpere rechizite, haine, încălțăminte sau alte obiecte de care copiii au nevoie la școală; unii părinți nu au cunoștință de absențele copilului care pleacă dimineața la școală. Cele mai grave cazuri sunt cele în care copiii sunt trimiși cu bună știință de către părinți la cerșit pe străzi în loc ca aceștia să conștientizeze importanța educației pentru integrarea copilului în societate.

Conform competențelor stabilite de art.360 din Legea nr.1/2011 a Educației Naționale, polițistul local desemnat prin Dispoziția Primarului Municipiului Deva să ia  măsuri legale în acest sens, poate aplica conform legii o sancțiune contravențională părintelui sau tutorelui legal al minorului cuprinsă între 100 lei – 1000 lei.

În ultimul an, Poliția Locală Deva prin Serviciul Ordine și Liniște Publică, Paza Bunurilor a fost implicată în peste 50 de cazuri de abandon școlar, a transmis reprezentantul instituţiei, Dana Golea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii