Planurile administraţiei publice locale în anul “Petroşani 100” / Primarul Iacob-Ridzi garantează...

Planurile administraţiei publice locale în anul “Petroşani 100” / Primarul Iacob-Ridzi garantează continuarea investiţiilor

Timp de citire: 3 minute

Ca la fiecare început de an, centralizând solicitările venite din partea cetăţenilor, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi îşi stabileşte un plan de bătaie. Pe lângă investiţiile deja începute, implementate pe durata mai multor ani, edilul vine şi anul acesta cu o serie de acţiuni punctuale, pe care le are în vedere cu sprijinul echipei sale.

Bugetul local pentru 2024…

…va fi diminuat, la Venituri, cu aproximativ 2 milioane de lei, deoarece ultimele modificări legislative transferă anumite tipuri de venituri la Bugetul de Stat. “În ceea ce priveşte bugetul de Investiţii, eu cred că vom ajunge la nivelul a 8 milioane de lei. Deci vom face toate investiţiile pe care ni le-am propus pentru 2024. Insistăm în această perioadă pentru a găsi soluţii pentru bugetul de funcţionare şi avem promisiunea ca, ulterior, pe parcusul anului, să ni se compenseze acele venituri pe care noi le pierdem acum prin transferarea lor la Bugetul de Stat. Una dintre măsurile gândite este aceea de a se majora cota din TVA care se reîntoarce la bugetul local, astfel încât să nu resimţim această pierdere. Una reală, acum, la conturarea bugetelor locale pe 2024”, ne spune primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Edilul spune că…

…se concentrează pe proiectele cu finanţare europeană, prin asigurarea cofinanţării locale, dar şi-a făcut şi o listă de investiţii directe, de la bugetul local. Aici vorbim despre amenajarea de parcări, anvelopări de blocuri, locuri de joacă pentru copii, dar şi despre schimbarea din temelii a configuraţiei actualelor staţii pentru transportul local (pentru transport ecologic local, autobuzele administraţiei publice locale urmând a sosi la mijlocul acestui an, proiectul fiind finanţat prin PNRR). Vom beneficia de mijloace moderne pentru transportul local, cu spaţii generoase (de 10 metri lungime, mai mari decât cele pentru transportul regional, prin proiectul Green Line).

De la bugetul local vor fi amenjate aşadar staţiile pentru transport ecologic, dar şi depoul, gândit a fi amplasat în capătul cartierului Aeroport, în locul acelui schelet de bloc din apropierea străzii Gociu Nicuşor.

Drumuri şi şcoli reabilitate cu bani de la bugetul local

“Vom demara investiţii în căi rutiere pe strada Digului, dincolo de Jiu, pe Boţoni, Sirenei şi tot acel pachet de străzi”, arată primarul Iacob-Ridzi. Separat, pe Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”, se va finaliza pachetul de cinci străzi de la Turnul de apă. În prezent, se lucrează la Studiul de Fezabilitate pentru extinderea reţelei de gaz metan.

Primarul în exerciţiu spune că, la fel ca în fiecare an, nu au ratat lista de investiţii unităţile de învăţământ de pe raza municipiului. “Vom amenaja încă trei terenuri cu suprafaţă artificială la şcoli (la şcolile 2 şi 6, dar şi la Colegiul Naţional de Informatică “Carmen Sylva”), tot pe bani de la bugetul local. Prin PNRR, dăm drumul licitaţiei de 3 milioane de euro pentru dotarea cu mobilier şi aparatură didactică pentru toate şcolile din municipiul Petroşani”, ne-a declarat edilul.

Tot pe banii pe care îi aduce primăria, la „Dimitrie Leonida” există un proiect care, pe lângă laborator, prevede şi achiziţionarea unei maşini pentru practica elevilor care vor să devină şoferi profesionişti.

Pentru continuarea dotării cu…

…aparatură medicală a Spitalului de Urgenţă Petroşani, se va merge cu un proiect pe ADR Vest. Investiţiile se referă atât la Ambulatoriu cât şi la spital, iar pentru corpul nou administraţia va merge tot pe atragerea de fonduri, fie că vor fi de la Compania Naţională de Investiţii, fie atrase de la nivel european. Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi estimează un termen total de 3 ani de zile pentru ca unitatea medicală fanion a Văii Jiului să ajungă la nivelul pe care și l-a propus, administrația fiind obligată să caute punctual surse de finanțare deoarece Ministerul Sănătății nu a mai alocat bani pentru Spitalul de Urgenţă Petroşani de ani de zile.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii