Piaţa agroalimentară din Brad va trece printr-un proces major de modernizare

Piaţa agroalimentară din Brad va trece printr-un proces major de modernizare

Timp de citire: un minut

O sumă impresionantă a fost alocată de Guvernul Ponta pentru investiţii în municipiul Brad. Mai bine mai târziu decât niciodată, vorba aceea. Din alocările bugetare o sumă consistentă va fi folosită pentru modernizarea pieţei agroalimentare.

Conform proiectului administraţiei locale, modernizarea pieţei agroalimentare îşi propune să satisfacă necesităţile de comerţ prin dimensionare, dotare, confort şi utilare. Se va realiza  zonarea spaţiilor pentru desfacerea mărfurilor alimentare şi nealimentare. Pereţii halei vor fi din panouri sandwich termoizolante, pardoseala va fi realizată din beton armat elicopterizat superfinisat, va fi realizat un  grup sanitar, se vor reface instalaţiile electrice şi sanitare, se va proiecta un sistem de încălzire-răcire electric. Valoarea estimată a acestui proiect,  fără TVA este 964.520 lei. Lucrările se vor proiecta pe doi ani după ce va fi finalizată procedura de selectare a constructorului şi se vor emite ordinele de începere a serviciilor sau lucrărilor.

Construcţia care deserveşte acum drept piaţă a fost realizată la sfârşitul anilor 1960, în anii 1990 realizându-se câteva îmbunătăţiri. Structura de rezistenţă actuală este într-o stare bună şi va fi folosită ca suport pentru montarea unor grinzi cu zăbrele care vor susţine învelitoarea din panouri termoizolante, oferind şi confort termic. Învelitoarea va fi avea luminatoare din policarbonat, necesare iluminării naturale a spaţiului interior. Pereţii existenţi din tabla cutată şi ferestre simple de sticlă se vor reface cu termoizolante, şi tâmplărie PVC cu geam termopan. Se vor reface pardoselile actuale din beton care sunt degradate cu pardoseală din beton slab armat elicopterizat superfinisat. Pe partea nord-vestică a pieţei se va construi un grup sanitar nou, cu compartimente separate de femei, bărbaţi, persoane cu dizabilităţii şi boxă cu paviment şi cu pereţi din ciment sclivisit, racordată la reţeaua de apă şi canalizare, pentru păstrarea recipientelor în care se colectează reziduuri menajere. Apele meteorice vor fi conduse în exteriorul clădirii, la reţeaua de canalizare pluvială existentă.

Sonia LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii