Petroşani. Undă verde pentru parcarea nouă de pe strada Păcii!

Petroşani. Undă verde pentru parcarea nouă de pe strada Păcii!

Timp de citire: 2 minute

Parcările din municipiul Petroșani rămân în atenția administrației publice locale și a primarului Tiberiu Iacob-Ridzi. Faptul că primăria are de implementat proiectul european ce vizează transportul local verde, precum și cerința tot mai mare a cetățenilor care dețin autoturisme în zonele urbane mai aglomerate, cum sunt diverse zone din Aeroport, Petroșani Nord sau zona centrală, face ca primăria să încerce să tot găsească spații libere și soluții, în vederea construirii unor noi parcări. Una dintre aceste noi parcări va fi pe strada Păcii din Aeroport.

Încă de la începutul anului primarul Tiberiu Iacob-Ridzi vorbea de o mare parcare pe strada Păcii. Ziua de marți a dat undă verde construirii acestei parcări în acest an. Printr-un proiect de rectificare de buget local, inițiat de primarul Petroșaniului, la ședința extraordinară de consiliu local de marți, 11 aprilie, consilierii locali au aprobat majorarea veniturilor proprii ale bugetului local cu suma de 267 mii lei, din care 38 mii lei la Secțiunea de funcționare și 229 mii lei la Secțiunea de dezvoltare, majorându-se cu aceiași sumă și cheltuielile.
Suma de bani de la Secțiunea de dezvoltare era necesară pentru construirea acestei parcări de zeci de locuri de pe strada amintită, undeva între blocul 1 și blocul 3.
„Continuăm cu crearea unor noi parcări pe raza municipiului nostru. Acum va veni rândul acestei noi parcări de pe strada Păcii, iar în vederile noastre se mai află și alte parcări. Să nu uităm că în lucru, spre finalizare, sunt și parcările de lângă casa de cultură și trezorerie, care vor aduce alte câteva zeci de locuri de parcare în zona centrală, fără a se mai bloca pe-acolo prima bandă de pe artera principală. De asemenea, am început lucrările la o parcare de 30 de locuri pe strada Inde­pen­den­ței, lângă blocul 22. Încet dar sigur vom descongestiona de mașinile staționate toată lungimea bulevardului, astfel încât să putem implementa și proiectul european legat de transportul ecologic local”, a menționat primarul Petroșaniului, legat de această nouă hotărâre de consiliu local.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii