Petroșani / Totul despre taxele și impozitele locale

Petroșani / Totul despre taxele și impozitele locale

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

În momentul de față la Petroșani cetățenii își plătesc taxele și impozitele în număr foarte mare, dorind astfel să beneficieze de acel bonus de 10%. La fel se întâmplă și cu firmele, numai că aici procentul față de persoanele fizice e mai mic. Destule firme au probleme financiare – accelerate din cauza pandemiei și inactivității, cum e cazul celor din HORECA.

 

Foarte multe firme au probleme financiare sau sunt în insolvență!

Alin Gal, șeful Serviciului Taxe și Impozite din cadrul Primăriei municipiului Petroșani, ne-a întărit ceea ce știam încă din decembrie și ce v-am și comunicat în paginile ziarului nostru, faptul că în proporție de 90% persoanele fizice din municipiu și-au plătit anul trecut taxele și impozitele locale. Ceea ce nu e mulțumitor, e foarte bine. Dar și faptul că persoanele juridice au depășit abia procentul de 40%, undeva spre 45%, în nici un caz mai mult, ceea ce nu poate fi mulțumitor pentru bugetul municipiului Petroșani în nici un caz. Motivele neplății sunt multe, dar procentul cel mai mare al firmelor care nu au plătit ține de problemele financiare datorate întreruperilor repetate ale activităților din cauza pandemiei. Foarte multe firme intră și la Petroșani în insolvență, ceea ce nu poate decât să ne îngrijoreze pe toți și să ne dorim cu atât mai mult ca această pandemie să înceteze până nu face distrugeri și mai mari și până nu ne vom trezi într-o criză economică mondială mai devastatoare decât orice virus!

„Pentru anul trecut, procentul pentru persoanele fizice la plata taxelor și impozitelor locale a ajuns undeva la 90%, iar pentru persoane juridice undeva între 40%-45%. Diferența mare de procente rezultă din faptul că sunt foarte multe firme care sunt în insolvență, iar acest procent destul de mic ne trage cumva în jos. De recuperarea acestor taxe și impozite restante se ocupă colegii mei de la Serviciul de urmărire. În cazul acestor firme insolvente ei se înscriu la masa credală și de-acolo urmează pașii legali, lichidatorul ocupându-se de asta”.

 

A crescut semnificativ volumul de plăți on-line

Vestea bună dată de șeful de la taxe și impozite este că a crescut volumul de încasări a taxelor și impozite prin intermediul platformei de plăți on-line, o creștere simțitoare în 2020 față de anii trecuți.

„Ca să dau un exemplu, am ajuns în luna iulie a anului trecut la nivelul întregului an 2019. Din cauza pandemiei, foarte multă lume a preferat – și foarte bine a făcut – să plătească on-line din fața calculatorului ori cu ajutorul telefonului”, a menționat Alin Gal.

Referitor la noutățile Alin Gal a subliniat: „Vor intra în vigoare niște scadențe diferite pentru taxa de clădire și taxa pentru teren și începând de anul viitor se vor acorda și bonificații pentru taxa terenului”.

 

Nu vă bazați pe prelungirea termenului de plată a impozitelor ca și anul trecut!

La fel, Alin Gal subliniază faptul că nu e nimic concret privind prelungirea termenului de plată pentru taxele și impozitele locale, după data de 31 martie, astfel încât cei ce plătesc să primească acea bonificație de 10%. Cei care și-au făcut astfel de calcule, că se va prelungi termenul, ca și anul trecut, trebuie să știe că această prelungire de care se tot zvonește nu e sigură!

„Deocamdată nu e sigur acest lucru, prelungirea termenului pentru bonificație nu are deocamdată nimic real, sunt doar zvonuri dar nimic concret. Dacă vom primi notificații în acest sens, firește că vom anunța și vom informa contribuabilii cu tot ce trebuie să știe pe acest subiect. Noi avem deschise casieriile din data de 4 ianuarie și de-atunci se fac plăți multe zilnice, vin în continuare foarte mulți contribuabili să-și plătească taxele și impozitele, astfel încât să beneficieze de acel bonus de 10%. Cum spuneam, foarte multe plăți se fac on-line, o creștere însemnată în acest sens”, a mai declarat pentru ZVJ, Alin Gal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii