Petroșani. Sugestie pentru petrecerea sfârșitului de săptămână

Petroșani. Sugestie pentru petrecerea sfârșitului de săptămână

Timp de citire: 2 minute

Conferința de presă din ziua de luni, 23 octombrie, organizată în cocheta sală de ședințe a Casei de Ajutor Reciproc CFR Petroșani, a fost o informare, o avanpremieră a evenimentelor care se vor derula la sfârșitul acestei săptămâni cu ocazia sărbătoririi a 75 de ani de la darea în folosință a liniei ferate Bumbești – Livezeni.

Gazda ziariștilor

din presa scrisă și de televiziune a fost domnul Dionisie Ardelean, președintele Asociației CAR CFR Petroșani, un om cu ani îndelungați de muncă în activitatea feroviară. Alături de domnia sa au luat loc Ioan Dorel Șchiopu, șeful Gării Petroșani și președinte al filialei Hunedoara a Asociației Naționale Cultul Eroilor “Regina Maria”, Elena Pârvan și Bogdan Popa, de la Asociația Umanitară Kandila, respectiv Asociația Urban LAB Valea Jiului, și Barbu Bărbulescu, lider sindical al mecanicilor de locomotivă de la Depoul din Simeria.

Prezentarea activităților

care se vor desfășura, la Petroșani, pe traseul Bumbești-Jiu – Livezeni și Tg. Jiu, în zilele de 27, 28 și 29 octombrie a fost făcută de domnul Dionisie Ardelean. Este vorba, așa cum apare și în comunicatul care ne-a fost oferit, despre activități interactive constând în concursuri de desen și de fotografii, expoziții cu imagini inedite, tururi ghidate, vizionare de filme, expoziție de material rulant, drumeții turistice, concerte, expoziții de machete feroviare piese de teatru , “toate având ca scop punerea în valoare a patrimoniului feroviar, cultural și natural direct conectat cu calea ferată Bumbești-Livezeni”. Rețea feroviară despre care vorbitorul a spus că “vrem să arătăm că linia ferată Bumbești-Livezeni este una deosebită pentru turism feroviar și să facem cunoscut opiniei publice că ea poate fi vizitată de către oricine dorește, nu numai de noi”.

În desfășurarea proiectului

patronat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii sunt implicate Compania Națională de Căi Ferate – CFR SA, Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători – CFR Călători SA, Societatea de Turism Feroviar – SFR-CFR SA, Autoritatea Feroviară Română – CENAFER, Consiliul Județean Hunedoara, Consiliul Județean Gorj, Primăria Petroșani, Primăria Bumbești-Jiu, Mănăstirea Lainici, Universitatea Petroșani, Asociația Urban LAB Valea Jiului, Asociația Umanitară Kandila, Administrația Parcul Național Defileul Jiului și Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria” Hunedoara.

După întâlnire,

Ioan Dorel Șchiopu nu a uitat să-mi amintească despre ceva aparte ce va putea fi văzut, vineri, în jurul orelor amiezii, în Gara Petroșani. Stație feroviară în care vor staționa Trenul Regal, Trenul prezidențial, trenul Moldovița (acela cu trei clase, scaune de lemn și godin pentru încălzirea călătorilor) și locomotiva cu aburi Pacific 231065, a cărei vârstă atinge un centenar. Prezentarea acțiunilor din 27, 28 și 29 octombrie poate fi luată și ca o sugestie pentru petrecerea sfârșitului de săptămână.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii