Petroşani. Știți ce vă poate strica, în 5 secunde, freza, hainele, mirosul...

Petroşani. Știți ce vă poate strica, în 5 secunde, freza, hainele, mirosul și practic toată ziua?

Timp de citire: un minut

Răspunsul corect la această întrebare ni s-a arătat din senin, sâmbătă, la o plimbare prin oraș. Eram în zona Hermes, chiar lângă Primăria Petroșani, când un jet sănătos de spălătură de balcon ne-a surprins. Ce-i drept nu în plin, dar doar câțiva pași au mai lipsit.
20150801_174555Este o chestiune de bun simț să nu mai apelezi la metodele comuniste de a curăța balconul, indiferent unde stai, dacă ai apartament pe bulevard, în Aeroport, sau dacă țeava de scurgere de la apartament dă spre grădina de flori a blocului, ori în parcarea blocului. Nu se mai cade să mânjești cu zoaie restul geamurilor, dar mai ales trecătorii nevinovați. De cel puțin 20 de ani Occidentul ne-a luminat: ne-a dat aspiratorul, mopul, găleata. Nu mai este nevoie să cureți balconul cu furtunul.

Oameni buni, meltenii stau și ei la apartament, se comportă iresponsabil, își aruncă resturile pe geam, spală balconul cu furtunul, scuipă semințe cuibăriți pe bancă. Dacă instituția familiei a dat greș în educarea lor, suntem siguri că instituțiile locale ar putea, măcar așa, răzleț, să-i mai ardă pe nesimțiții de toate genurile, în spiritul bunei conviețuiri urbane. Civilizarea ni se poate întâmpla tuturor deopotrivă. Nu vă protejați, nu doare!
Sonia LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii