Petroșani. Spectacol excelent și cu adevărat încântător

Petroșani. Spectacol excelent și cu adevărat încântător

Timp de citire: 2 minute

Asta se poate spune, de la început, despre  spectacolul „Cu și Despre…” organizat de Ansamblul Artistic „Parângul” și prezentat, marți, 14 noiembrie, pe scena Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu”. Sala a fost plină ochi, iar aplauzele de la sfârșit au constituit răsplata efortului depus de cei care au performat în spectacol.

Proiectul a ceea

ce am putut vedea timp de două ore i-a aparținut coregrafului Nicolae Nicoară, care, împreună cu lector univ. dr. Lavinia Hulea, directorul Casei de Cultură a Studenților Petroșani, a semnat regia artistică. Proiect a fost îmbunătățit cu ideile lui Iosif „Ioțo” Toth, toboșarul legendarei formații „Acustic”, prezent în calitate de invitat special, alături de cunoscutul Cătălin Stepa. A fost, de fapt, mi-a mărturisit „Ioțo”, continuarea primului eveniment asemănător care a avut loc în urmă cu doi ani. Amănunt despre care spectatorii au aflat din filmulețul care a deschis spectacolul.

Și, fiindcă

o merită, le voi aminti numele tuturor artiștilor. Din partea „Parângului Mic” au evoluat Amalya Gruia, Andra Șerban, Ștefania Ioan, Bianca Prună, Daria Rusu, Sofia Borea și Răzvan Ștefan. De la ”Parângul” au dansat Sofia Pișcureanu, Raisa Albulescu, Ecaterina Frank, Andreea Sălășan, Alexandra Zaharescu, Ana Petrilean,  Aiana Sebeștyen, Antonia Negru, Alexandra Lungu, Darius Kozman și Răzvan Țâlnariu. ”Parângul Mare” a fost reprezentat de Cristina Tamaș, Carolina Lungu, Alexandra Nătângă și Alexandru Pânzariu. Au evoluat soliștii vocali Alexia Ilieș, Luminița Donisă, Maria Brojban, Adonia Antonescu și Lorena Nicuță, toți pregătiți de profesorul Eugen Muntean. Printre picături, actorii Mihai Alexandru și Laurențiu Vlad au recitat din poemele lui Gilbert Danco și Marian Boboc.

Band-ul, un super grup,

a avut o prestație de excepție. Laura Marica, vocal, Marius Ghețea, vocal, Cătălin „Mură” Murărașu, chitară bas, Costel Gangă, claviaturi, tânărul de 16 ani Alexandru Csiki excelent la chitară, Florin Goia, nai, și invitații speciali Iosif „Ioțo” Toth, tobe, și Cătălin Stepa au interpretat piese românești, proprii și din repertoriul internațional. Calitatea sunetului a fost asigurată de profesioniști în materie – Doina Matei, Eugen ”Săgeată” Stăncioiu și Radu  Gherasim de la Anena Sound. De lumini s-au ocupat Marius Niculescu, Cătălin Cora și Alin Colcea, iar regia artistică a fost partea de contribuție a lui Gheorghe Danciu.

Spectacolul s-a încheiat cu un bis de zile mari, respectiv cu „Lavinia”, piesa de rezistență de acum câteva decenii a celor de la Acustic, pe care Iosif „Ioțo” Toth i-a dedicat-o prietenului său Geo Popa, compozitorul acestui adevărat hit al acusticilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii