Petroșani. Se pregătesc 5.000 lei pentru „Outrun the lift”

Petroșani. Se pregătesc 5.000 lei pentru „Outrun the lift”

Timp de citire: 2 minute

Primăria municipiului Petroșani va oferi sprijin financiar pentru premierea concurenților de la concursul de alergare montană de tip vertical „Outrun the Lift”, a șaptea ediție, ce va fi organizată în Parâng în data de 14 octombrie.

O întrecere inedită, om contra telescaun, pe un traseu montan cale de 2,5 km, un traseu dificil în care se urcă nici mai mult, nici mai puțin decât 615 m diferență de nivel, de la cota 1.070 m la cota 1.685 m! Aici trebuie forță și rezistență cât cuprinde și acest concurs nu este pentru oricine, doar pentru cei antrenați și care practică alergatul de multă vreme, având experiență în crosul montan.

În acest sens, primăria și primarul Petroșaniului se pregătesc să aloce de la bugetul local, la solicitarea organizatorilor concursului, suma de 5.000 lei, în condițiile în care anul acesta se anunță un număr record de participanți din Valea Jiului și din țară. Iar acest lucru va fi stabilit printr-un proiect de hotărâre inițiat de primar, ce se va afla pe masa de lucru a consilierilor locali la viitoarea ședință de Consiliu Local Petroșani.

„Sportul în general, crosul montan în cazul de față, impun mult antrenament, disciplină, dârzenie, tenacitate și dezvoltarea calităților sportive a unui om. De aceea, într-o comunitate locală, sportul trebuie să reprezinte un procent însemnat din viața de zi cu zi, iar eu, în calitate de primar, primăria și consilierii locali sprijinim ori de câte ori este nevoie tot ce înseamnă activitate sportivă. Anul acesta în Munții Parâng, la mijloc de octombrie, în ziua de 14 mai exact, se va desfășura a șaptea ediție a concursului național Outrun the Lift, unde vor veni alergători montani din toată țara, deci nu numai din Valea Jiului. Acest concurs de altfel este organizat anual, în ultimii șapte ani, cu scopul promovării unui stil de viață sănătos și își propune ca de la an la an să crească numărul de practicanți ai alergării în natură. La viitoarea ședință de consiliu local vom propune un proiect prin care să alocăm de la bugetul local bani necesari premierii concurenților câștigători. În acest fel dorim să încurajăm să participe la concurs un număr cât mai mare de sportivi din municipiul nostru, din Valea Jiului și din toată țara, motivați și de premiile puse în joc, nu doar de competiția în sine. În plus, tot ca și sprijin din partea administrației locale, ca și la edițiile trecute vom pune la dispoziție, gratuit, transportul cu telescaunul pentru toți concurenții”, ne-a declarat vineri, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii