Petroșani. Se construiește ILEGAL la greu. Iacob-Ridzi doarme, SUAT-ul tot așa

Petroșani. Se construiește ILEGAL la greu. Iacob-Ridzi doarme, SUAT-ul tot așa

Timp de citire: 3 minute

După ce ne-a adus pe 24 în Top 100 localități din care lumea pleacă, conu’ Tiberiu Iacob – Ridzi (primar încă din 2007) trage tare să bage și Primăria municipiului Petroșani în clasamentul negativ al instituțiilor în care se arde gazul degeaba, dar la greu. La fel de greu cum ne este și nouă să stabilim unde anume, la Direcția Administrarea Domeniului Public și Privat (DADPP) Petroșani sau la Serviciul Urbanism și Amenajarea Teritoriului (SUAT), se taie frunze la câini mai cu talent. Sub ochiul ager al primarului Iacob – Ridzi, în ambele structuri menționate se joacă (de fapt, se stă) tare pentru locul 1. Visează și cei de la Poliția Locală la un loc fruntaș în clasamentul delăsării, dar e și greu să te bați cu niște leneși profesioniști precum cei de la DADPP și SUAT. O mică mostră de talent (al lor, nu al nostru), astăzi, în cele ce urmează.

Potrivit legii,…

…SUAT are obligația de a urmări, în teren, respectarea disciplinei în domeniul autorizării executării lucrărilor. Mai exact, periodic, prin sondaj, prin surprindere, subordonații dl. Iacob-Ridzi ar trebui să meargă pe acolo pe unde se ridică o lopată, să vadă dacă legea este respectată. Având în vedere că media autorizațiilor de construire emise lunar la Petroșani este undeva între 10 și 15, fiecare angajat având un maxim de 5 autorizații la care să lucreze lunar, e logic că alocarea de timp pentru deplasările în teren n-ar trebui să fie chiar o problemă. Dar este.

Pe str. Peștera Bolii,…

…”administrată” tot de Primăria municipiului Petroșani, se construiește ilegal la greu. Nici vorbă să fi constatat asta, în urma unor deplasări din proprie inițiativă în teren, personalul de execuție din cadrul SUAT. A făcut-o însă Alexandru Alionesc, un cetățean din zonă, care a sesizat în repetate rânduri atât Inspectoratului Județean în Construcții Hunedoara cât și Primăriei municipiului Petroșani faptul că în zonă se construiesc, extind ori desființează diverse FĂRĂ FORME LEGALE!

Prezentăm în facsimil…

…două răspunsuri (click pe imagini pentru a le vizualiza) recepționate de Alexandru Alionesc, ambele de la Primăria municipiului Petroșani. Ele dovedesc, negru pe alb, două lucruri: că aspectele sesizate de către cetățeanul menționat SE CONFIRMĂ, dar și că angajații SUAT nu și-au făcut treaba, de ochiul lor vigilent (dar absent din teren) scăpând inclusiv lucrări executate ilegal în urmă cu mai mult de trei ani, deci care nu mai pot fi sancționate, dar și lucrări executate la fel, ilegal, dar mai recent. Se poate presupune, în mod rezonabil, că angajații SUAT n-au mai ajuns prin zonă de peste trei ani, fiind scoși din birouri doar recent, la sesizările repetate ale cetățeanului Alionesc. Uluitor este că se construiește ilegal chiar și pe domeniul public, nu doar pe proprietăți private, dar angajații de la SUAT au aflat asta doar după ce au fost trași de mânecă.

Mai grav este că…

…așa cum a relatat cotidianului nostru, insistând să mediatizăm acest aspect, Alexandru Alionesc este efectiv hăituit de către administrația locală pentru că nu dorește să cedeze un teren, pe care îl deține în zonă, către un apropiat al primarului Iacob-Rdizi. A depus și o plângere cu privire la aceste aspecte la Poliția municipiului Petroșani. Unde a fost convocat și i s-a recomandat explicit să își vadă de treabă, pentru că nu știe cu cine se pune. Sens în care solicităm autosesizarea structurii competente din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

De altfel,…

…la Primăria municipiului Petroșani s-a ajuns ca tupeul unor angajați să atingă cote extreme, umilitoare în raport cu cetățeanul de rând. Dacă ești din Petroșani și nu îți faci pardoseală epoxidică în spațiul tău comercial cu firma domnului din Craiova care răspunde la 0724 93xx59, peste 30 de minute vine doamna de la Mediu, de la Primăria Petroșani, și te avertizează că – în două săptămâni – vei lua amendă. De ce? Pentru că nu ai pardoseală epoxidică. Doamna de la Mediu nu îți spune cu ce firmă să faci, dar apare exact după domnul cu pardoseala epoxidică. Una la suprapreț, între noi fie vorba. Vom reveni.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii