Petroşani. Primăria modernizează iluminatul stradal

Petroşani. Primăria modernizează iluminatul stradal

Timp de citire: 2 minute

Vinerea trecută s-a început la Petroșani înlocuirea stâlpilor de iluminat stradal în zona centrală a localității. Este vorba de stâlpi foarte vechi, care deja prezentau o uzură accentuată și care puteau să devină la un moment dat un adevărat pericol pentru trecători și mașini.

Primii stâlpi de iluminat schimbați – în zona centrală
Primarul Petroșaniului ne-a transmis că acesta este un prim pas, deoarece după cum se știe primăria așteaptă implementarea proiectului finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), care va reduce factura la iluminatul stradal cu aproape 80%.
„Da, am început această înlocuire a stâlpilor de iluminat stradal și primele lucrări de acest gen au început pe Bulevardul 1 Decembrie. Vorbim de stâlpi de iluminat cu o vechime mai mare de 50 de ani și care au o uzură accentuată după atâta timp de funcționare. Dar să nu uităm de celălalt proiect, cu altă finanțare. În același timp, pregătim și implementarea proiectului finanțat prin AFM, de aproximativ un milion de euro, care vizează implementarea unui sistem modern de iluminat stradal și care nu doar că va da siguranță stradală și un aspect plăcut, dar va reduce și consumul și costurile iluminatului stradal cu aproape 80%”, ne-a spus primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Un proiect de modernizare a întregului iluminat public în valoare de 1 milion de euro
Trebuie spus că prin implementarea acelui proiect derulat prin AFM, la Petroșani se vor monta în următorul an de zile 1.339 de aparate de iluminat stradale noi și moderne, de tip LED, cu aproape 200 în plus față de vechile corpuri de iluminat public. Ceea ce va aduce mai multă lumină Petroșaniului, inclusiv în anumite zone unde astăzi iluminatul este slab. Iar aici, o categorie specială, din câte ne-a spus primarul Petroșaniului vor fi și parcurile, în mod special parcul mare, parcul de lângă piață și parcul de pe strada Păcii. Cel puțin, din câte vedem și am mai scris, există parcuri, precum cel de la piață de pe strada Avram Iancu unde lumina este atât de chioară, încât ai impresia că becurile respective sunt degeaba. Niște LED-uri mai puternice și mai economicoase decât cele existente azi, sunt binevenite și dau și un aspect frumos parcului respectiv. La fel, este necesară intervenția în acest sens și în zonele mai laterale ale parcului mare, care are câteva alei foarte slab iluminate. În aceste parcuri, reamintim că vor urma și montări de camere de supraveghere, care azi nu există, care vor aduce o siguranță și o protecție a cetățenilor, în mod special copiilor și persoanelor în vârstă.
Valoarea totală a investiției pentru modernizarea iluminatului public va fi de 5,114 milioane lei, contribuția primăriei fiind cu puțin peste 100.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii