Petroșani. Panouri electorale – vandalizate

Petroșani. Panouri electorale – vandalizate

Timp de citire: 2 minute

Acte de vandalism la Petroșani. Mai multe afișe electorale, lipite conform legii și pe panourile electorale montate special pentru asta, au fost rupte în weekend de persoane necunoscute. Campania electorală a început doar de 3 zile. La Petroșani sunt cei mai mulți candidați din tot județul Hunedoara. Polițiștii fac cercetări pentru a stabili autorii.

Nici nu a debutat bine campania electorală, că au și început incidentele. La Petroșani, de pildă, în weekend, mai toate panourile electorale amplasate în oraș, special cu destinația de a fi utilizate pentru promovare electorală, și pe care candidații pentru funcțiile de primar, consilieri locali, județeni, președinți de consiliu județean și europarlamentari își pot lipi afișe de o mărime standard, stabilită de la BEC, au fost rupte de persoane necunoscute. Polițiștii au fost sesizați de incident de către unul dintre candidații înscriși în cursa pentru primărie și care face parte dintr-o formațiune politică.

„La data de 11 mai 2024, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată cu privire la faptul că, persoane necunoscute ar fi dezlipit afișe electorale de pe panoul central situat pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Petroșani. În acest caz  polițiștii au demarat cercetări specifice, în  vederea  identificării autorilor faptei și luarea măsurilor legale ce se impun”, a declarat Carla Strujan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Afișele rupte aparțin tuturor partidelor politice și a candidaților independenți, doar câteva au scăpat neatinse, dar acestea probabil mai probabil au fost relipite.

Vandalii trebuie să știe ce riscă dacă vor fi prinși vreodată (aceasta e o altă problemă): „Conform prevederilor Legii Nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, distrugerea, deteriorarea, murdărirea acoperirea prin scriere sau în orice alt mod a listelor electorale, a platformelor-program afișate sau a oricăror altor afișe ori anunțuri de propagandă electorală, se sancționează cu amendă de la 600 la 1000 de lei. Pentru a evita sancțiunile, vă rugăm să respectați prevederile legale. Vor fi efectuate verificări pentru distrugerea în orice mod a afișelor electorale amplasate pe panourile de afișaj electoral!”.

Chiar dacă, conform specialiștilor, afișele influențează votul într-un procent insignifiant, legea trebuie respectată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii